Disse bilene er det hotteste på kino akkurat nå

"Mad Max" høster strålende kritikker. Les mer om bilene:

Utvalget vanvittige custombygg slår alle rekorder i den nye "Mad Max"-filmen.
Utvalget vanvittige custombygg slår alle rekorder i den nye "Mad Max"-filmen.

"Mad Max" satte en helt ny standard da den dukket opp i 1979. Fra Australias villmark dukket politimannen Max Rockatansky (Mel Gibson) opp bak rattet på sin Interceptor, og biljakter ble aldri det samme. Mens amerikanske filmer satset på litt hjulspinn i lyskryssene, og relativt harmløs kjøring, hvor folk var like hele etter å ha hoppet utfor skrent, var det stikk motsatt i "Mad Max"

Der var det ingen tegn til humor, ironi eller lettere skader. Det var mørkt, dystert og preget av voldelig kjøring med stygge skader. Det gjaldt også stuntmennene, som hadde sin fulle hyre med å holde seg uskadet gjennom galskapen.

En galskap som tok helt av i oppfølgeren "Mad Max 2" fra 1982. Nå var nesten hele filmen en eneste lang forfølgelses-scene med Max bak rattet på en gigantisk Mack tankbil, etter at hans egen "Interceptor" ble vraket.

Les om da Benny fikk teste Lillegul fra "Børning".

150 kjøretøyer

Den tredje filmen fra 1985 var ikke rare greiene, men nå er det norsk premiere på den fjerde filmen i serien: "Mad Max: Fury Road", og den høster strålende kritikker. Dagbladet ga filmen terningkast 6! Når kan du sist huske det skjedde med en ekstremt voldelig actionfilm, som attpåtil bare er en eneste lang biljakt?

Det samme skjer i utlandet. Det anerkjente filmbladet Empire ga filmen full score. "Fury Road" er spilt inn i Namibia, og hele 150 vanvittige kjøretøy ble spesialkonstruert til filmen. Som i de andre filmene, skal kjøringen være så ekte som mulig, og data er visstnok bare blitt brukt til å fjerne ting som sikkerhetsliner osv. 

Se på dette utvalget fra den nye "Mad Max: Fury Road" og du skjønner hva som menes med kunstnerisk skapertrang. Disse bilene lyser post-apokalyptisk carmageddon. Let the carnage begin! 

Interceptor

Mad Max må selvsagt kjøre sin Interceptor (en ombygd 1974 Ford Falcon XB som var i vesentlig penere stand i den første filmen). Den ser nå ut som den har vært gjennom armageddon hundrevis av ganger, men virker tydeligvis ennå. The last of the V8 Interceptors, er tydeligvis en seig bil. 

Gigahorse

Gigahorse er akkurat så vanvittig som den høres ut. Her har filmskaperne tatt et truck-chassis, og montert en halv 1959 Cadillac Coupe DeVille oppå. Som så igjen har fått en ny 1959 Cadillac Coupe DeVille oppå seg. Beistet fores med to turbomatede V8-ere som er montert ved siden av hverandre.

En heftig bil blir enda heftigere

Nux Car

Nux-bilen er en 1934 Chevrolet, med et høyst upraktisk eksosanlegg. Hot Roden har en turbomatet V8, og et solid hjuloppheng foran for å takle fremtidens mangel på vedlikehold av veier.

War Rig

Skal det være så skal det være. En gigantisk sekshjulsdrevet Tatra semitrailer med to kompressormatede V8-motorer, er sånt som man legger merke til. Semicaben er forlenget med en Chevrolet fra 40-tallet, og ekvipasjen er pent dekorert med alskens hodeskaller i fronten, og en halv boble som beskyttelse for vaktene oppå tankvogna.

FDK

FDK er en Boble som er ombygd til å være en rullende flammekaster. Legg merke til bensinledningene og bensintønnene. Bobla drives av en kompressormatet V8, noe som bør sørge for gode ytelser.

Topp 10: Med motoren på "feil" sted

Peacemaker

Fredsskaperen er en beltedrevet Chrysler Valiant Charger fra 70-tallet, en australsk muskelklassiker av rang. I filmen er karosseriet påmontert chassiset fra en mindre tanks. Akkurat sånt som fremtiden krever.

Mack

Mack er tøft, noe Mad Max beviste i "Mad Max 2", da han kjørte en Mack R-serie traktortanker gjennom Australias ødemark. I den nye filmen har en Mack R-serie, fått rollen som kranbil. Vi antar den får mer enn nok å gjøre...

Buggy #9

På 70-tallet dukket det opp en australsk Corvette-kopi kalt Perentti. Det var en kit car bygd på et Holden pickup-chassis, og på grunn av pickupens lengre akselavstand fikk bilen litt andre proporsjoner enn en klassisk Corvette C3. Men en slik doning passer perfekt i en "Mad Max"-film, selvsagt med en V8 under panseret.

Nå har drømmebilen blitt oppnåelig

Big Foot

Som navnet antyder, har denne Fargo-pickupen (1940-modell), fått klassiske Monster Truck dimensjoner, med gigantiske Goodyear 66-tommere. Under panseret hviler en kompressormatet V8, som bør sørge for det nødvendige krutt for bilens eier, Rictus Erectus. Fargo var for øvrig navnet på australskproduserte Dodge trucker.

Plymouth Rock

Et ordspill på den berømte Ayers Rock i Australia, mens piggene er ment som en hyllest til den australske kultfilmen "The cars that ate Paris" fra 1974. Plymouth Rock er en 1937 Plymouth, og eieren er neppe plaget av folk som skraper opp bilen med nøkler.

Voksen mann ripet opp 28 biler – fikk som fortjent!