Disse bilene blir 150.000 kroner billigere!

Drømmebilene er vinnerne i forslaget til nytt statsbudsjett.

2012, BMW M5
2012, BMW M5

Vi nordmenn er vant til mange avgifter. Ofte går nye avgifter på miljøvennlighet – da blir de liksom litt lettere å svelge. De fleste av oss er tross alt enige om at miljø er viktig.

For et par uker siden kom forslag til nytt statsbudsjett. Det er sjelden godt nytt for oss bilentusiaster.

Hyggelig bivirkning

Nok en gang er det miljøet som står i fokus, og denne gangen med dieselbilene i spissen - for de nye – og selvfølgelig høyere – avgiftene.

Tradisjonelt har det vært slik med biler at jo mer moro – jo mer avgift, men denne gangen får avgiftene en litt morsom bivirkning. Enkelte bensinbiler blir billigere. Faktisk mye billigere!

Under finner du tre biler som er blant de definitive avgiftsvinnerne – samtidig som det er skikkelig moro- og entusiastbiler. Alle får en prisreduksjon på +/- 150 000 kroner!

Moro for de med mye penger

Dessverre er bilene i et prissjikt som gjør at de færreste av oss kommer til å handle noen av disse nå, på tross av prisreduksjonen. Men om noen år kommer de på bruktmarkedet – da kan det være håp for oss vanlig dødelige også.

Inntil videre får vi glede oss med dem som faktisk har råd...


BMW M5: Minus 157.130 kr.

2012, BMW-M5
2012, BMW-M5

Råskinnet fra Bayern er den store avgiftsvinneren. Hele 157.130 avgiftskroner forsvant med et pennestrøk fra prislisten i forslaget til det nye statsbudsjettet. Synes du allikevel at prisen på ca 1,8 millioner blir i drøyeste laget, så er det jo en trøst at de fleste 5-serie bilene blir noe billigere – også dieselbilene.

BMW M5: Slik blir den!Porsche Panamera Turbo-S: Minus 146.300 kr.

2012. Porsche Panamera Turbo-S
2012. Porsche Panamera Turbo-S

Man skulle kanskje tro at når det gjøres en avgiftsvri på Porsche Panamera i miljøvernets tegn, så hadde det på mange måter vært naturlig at hybridversjonen ble den som fikk den største avgiftslettelsen. Men ikke i annerledeslandet Norge.

Nei – her er det gromversjonen Panamera Turbo S som er den store vinneren. 146.300 kroner kan vi nå trekke fra på prislappen på 2,7 millioner.

Les vår test av Porsche Panamera Turbo her:


Mercedes Benz CL63 AMG: Minus 145.000 kr

2011, Mercedes Benz CL63 AMG.
2011, Mercedes Benz CL63 AMG.

Det ser ut som tysk bilindustri er den store avgiftsvinneren, for også Mercedes har et par av sine ”hårete” modeller inne på pallplassen.

Vi snakker om Mercedes Benz CL63 AMG (bildet over) og S-klasse S63 AMG. Begge får en prisreduksjon på ca 145.000 kroner etter nyttår, om budsjettforslaget går gjennom. Om du må ha en av disse før nyttår så koster de nå ca 2,5 millioner.

Mercedes E63 AMG: Stasjonsvogna for deg som egentlig vil kjøre sportsbil

Del med Facebook-vennene dine

Dette er som nevnt ytterpunktene og hyggelige bivirkninger for den delen av folket som både har mye penger og er glade i fart og spenning.

NOX-avgiften vil gjøre en gjennomsnittsbil med bensinmotor ca 650 kr dyrere og for en gjennomsnittelig dieselbil vil påslaget ligge på rundt 3 300 kroner i avgifter.

Les også: Vinterdekk: Dette er årets testvinnere