Disse bildene skulle du egentlig ikke få se enda

Dette kommer til å bli et vanlig syn på norske veier.

Her ser du detaljbilder av nye Audi A4 – som ikke skal vises til publikum før til høsten. Dette ventes å bli en av Audis storselgere neste år.
Her ser du detaljbilder av nye Audi A4 – som ikke skal vises til publikum før til høsten. Dette ventes å bli en av Audis storselgere neste år.

Da Audi lanserte A4 i 2008, tok de både BMW og Mercedes på senga. For dagens generasjon av A4 var et langt steg videre – både med tanke på design, utstyr og plass.

Men så gikk tiden, og hverken BMW eller Mercedes var særlig interessert i å se seg slått av erkefienden. De har derfor kommet knallhardt tilbake. Nå er det dermed A4-en som må finne seg i å være litt akterutseilt av henholdsvis Mercedes C-klasse og BMW 3-serie.

Derfor er det nå knyttet stor spenning til neste generasjon av Audis familiebil. Nå har det lekket noen bilder på nettet – flere måneder før bilen skal vises offisielt.

Les også: BMW eller Audi - hva skal jeg velge?

Lekket ut bilder 

Det er på den kinesiske nettstedet Autohome at de nye bildene har lekket ut. Her får vi både se deler av fronten, og ikke minst detaljer fra interiøret.

Selv om det bare er bruddstykker vi får se bilder av. Er det lett å se på særlig eksteriøret at dette er en Audi. Den karakteristiske, sekskantede grillen er på plass. 

I tillegg ser vi de nye frontlyktene. Men her har designerne vært litt mer vågale enn vanlig - og laget en knekk på nedsiden. 

Les også: Audi A4: Best av 15 millioner bruktbiler

Nytt interiør

Interiøret er helt annerledes enn dagens modell. Den integrerte infotainmentskjermen i dashbordet er borte, til fordel for en som i utgangspunktet er skjult, og først kommer opp når du starter bilen.

Styringen til klimaanlegget er også flyttet høyere opp på dashbordet enn tidligere.

Midtkonsollen er også bredere og høyere, og gir mer sportslige assosiasjoner. Og girspaken til automatgiret er hentet fra de nye Audimodellene.

Det blir også heldigitale instrumenter - av typen vi allerede har sett i blant annet sportsbilen Audi TT og den nye generasjonen av SUVen Q7.

Det kan også se ut som vi skal få head up-display på nye A4.

Les også: Disse bilene blir rett og slett diskriminert

Mer plass

A4-en som kommer på markedet mot slutten av året, baseres på den mye brukte og svært anvendelige MLB-plattformen. Det skal blant annet sørge for lavere vekt og bedre plass.

Dagens A4 har 490 liters bagasjerom. Det er slett ikke lite, men nye og romslige konkurrenter har kommet til siden. Og vi forventer at Audi har tenkt å levere minst 30-40 liter til i neste generasjon.

Den kommer naturligvis også med en rekke forskjellige motoralternativer - fra diesel og bensin - til ladbar hybrid. Sistnevnte kan bli særdeles aktuell for det norske markedet.

Den ferdige bilen skal vises første gang under bilmessen i Frankurt til høsten.

Les også: Verditap: Derfor stuper noe biler i pris