Disse 4x4-eierne er mest fornøyd

Stor undersøkelse - vi tror du blir overrasket.

Subaru  og BMW eierne er de som er mest fornøyde med sitt 4x4 kjøp. (Foto: Broom.no)
Subaru og BMW eierne er de som er mest fornøyde med sitt 4x4 kjøp. (Foto: Broom.no)

BMW og Subaru har de mest fornøyde bileiere blant de som har valgt bil med firehjulstrekk. Det viser siste utgave av skandinaviske AutoIndex der kunder fra Sverige, Danmark og Norge svarer på hvor fornøyde de er med sitt bilhold.

Dette er Skandinavias største forbrukerundersøkelse i sitt slag. Totalt har nesten 60.000 svart. Spørsmålene tok utgangspunkt kun i bilen, og ikke om forhandleren verkstedet etc.

Svenske forbrukere står bak 40 % av svarene mens nordmenn og dansker står for 30 % hver.

Del med dine Facebook-venner

Bilene undersøkelsen gjelder for er 2007 - 2010 modeller. Om du savner enkelte modeller i oversikten, er det fordi at det var for få biler til at man kunne gjøre beregningen.

BMW og Subaru i tet

Helt til topps gikk SUV-en BMW X3. Bilen fikk i utgangspunktet nesten toppkarakter på alle spørsmål, men med litt trekk for design. Kvalitet for pengene var det X3-eierne satte aller mest pris på. Les vår test av nye BMW X3 her:

Hakk i hæl fulgte Crossoveren Subaru Outback. Her er kundene enige om at de får svært mye bil for pengene. Subaru-kundene er ikke i samme grad som BMW-kundene opptatt av status. Subaru-eierne prioriterer høy driftsikkerhet og god totaløkonomi på sikt, noe som resulterer i høy kundetilfredshet i indeksen. Subaru kniper også fjerdeplassen med sin Forester.

Volvo på tredje

Populære Volvo XC60 kapret tredjeplassen. Kundene føler her at kvaliteten ikke samsvarer helt med bilens høye pris. Det som irriterer eierne er særlig sviktende elektronikk og lysende varsellamper - som krever gjentatte verkstedbesøk. Ut over dette er XC60-eierne godt fornøyde. Sikkerhet, komfort, støynivå og design er punkter den scorer høyt på.

Bruktbilguide: Slik gjør du best kjøp på Volvo XC60:

Skoda henger også med

Skoda Yeti er også en bil som biter godt i fra seg. Økonomi er Yetis sterkeste punkt, i følge eierne. Nest etter Subaru Outback, er det Yeti-eierne som føler at de har fått mest bil for pengene.

Les duellen mellom Skoda Yeti og Nissan Qashqai her:

Volvo XC70 på femteplass følger på mange måter mønsteret til den nyere XC60, men elektronikken oppleves som bedre i XC70. Den taper derimot på høyere drivstoff- og vedlikeholdskostnader.

Her er oversikten:


BMW og Subaru har de aller mest fornøyde kundene blant de som
  kjører bil med firehjulstrekk (Foto: Faksimile fra ViBilägare)
BMW og Subaru har de aller mest fornøyde kundene blant de som kjører bil med firehjulstrekk (Foto: Faksimile fra ViBilägare)

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Disse SUV-ene kan du prute på