Tidligere Gatebil-general og nåværende radioprofil, Geir Schau er lidenskapelig opptatt eldre biler, eller 'britiske damer' som han liker å kalle dem. 
Tidligere Gatebil-general og nåværende radioprofil, Geir Schau er lidenskapelig opptatt eldre biler, eller "britiske damer" som han liker å kalle dem. 

Dette trodde du kanskje ikke om Gatebil-generalen

Til og med kommunister liker denne

– Bil er kultur. Det handler om følelser, lukt og lyd. Jeg må innrømme jeg har et spesielt forhold til eldre biler. Både førermiljø og kjørefølelsen er noe man bare ikke får oppleve i nye biler, forteller Geir Schau.

Han har gjennom mange år som Gatebil-general vært omgitt av heftige biler. Gjerne med en god dose styling og krutt under panseret. Det handler om lidenskap til bil – og den lidenskapen stikker dypt hos Geir. Men du hadde kanskje ikke ventet å se ham bak rattet i en klassisk og elegant Jaguar?

Men joda, det er faktisk det han ofte kjører rundt i. Hjemme i garasjen på Manglerud i Oslo står nemlig en 1972-modell Jaguar XJ 6.

Superlativene er mange når Geir Schau forteller om sin 1972 modell Jaguar XJ 6.
Superlativene er mange når Geir Schau forteller om sin 1972 modell Jaguar XJ 6.

Byttet alt mellom skiltene

– Jeg er veldig glad i Jaguaren min. Bilen ble bygget da engelskmennene var utrolig flinke på design, jeg elsker de griselekre linjene i kombinasjon med mye krom. Når det er sagt, er den ikke like pålitelig langs veien. Jeg tror jeg har byttet alt mellom skiltene her, ler Geir, kjent fra Morgenklubben med Loven og Co på Radio Norge.

Etter en entusiastisk bilprat utenfor barndomshjemmet på Manglerud, er det på tide med en kjøretur i den ”britiske damen”, som han liker å kalle den. Under panseret finner vi en 4,2 liter sekssylindret motor som leverer drøyt 200 hk.

I møtet med Geir ligger smilet løst.
I møtet med Geir ligger smilet løst.
Minnene er mange – og ikke minst morsomme – fra tiden i Gatebil
Minnene er mange – og ikke minst morsomme – fra tiden i Gatebil

– Dette er overraskende komfortabelt å kjøre til å være såpass gammelt. Bilen er jo snart 45 år, men likevel oppleves den mye bedre enn mange nybiler i dag. Detta må bare oppleves, understreker Geir.

Sjekk hva du må betale for million-Jaguaren nå

– Selv kommunister liker den

Det er ingen tvil om at den tidligere redaktøren i bladet Gatebil, fremdeles er lidenskapelig opptatt av alt som broommer. For selv om han stadig går på en smell med den gamle Jaguaren, nekter han å selge den.

– Det er en bil man blir utrolig glad i. Jeg kjenner jo kommunister som syns denne bilen er lekker. Jeg tror til og med de blir med en fin sommerdag i baksetet, ler Geir, som har utallige bilhistorier å by på. Noen er også av det heftige slaget.

Og akkurat disse historiene, engasjementet og ikke minst hans ville tid fra Gatebil, skal du snart få høre mer om.

I morgen braker det nemlig løs med premiere av en splitter ny nettserie her på Broom. Geir Schau er førstemann ut, og vi i redaksjonen kan love en god dose lidenskap og underholdning.

I videovinduet under, kan du se en liten smakebit på Broompraten som har premiere søndag 14. februar.

Broompraten: Se hva kjendisene kjører på privaten