Dette synet møtte Joachim Kjærstad og samboeren Vibeke Grunnreis torsdag morgen. Hans BMW var robbet for felger og dekk. Foto: Lisbeth Andresen, rb.no/Amedia.
Dette synet møtte Joachim Kjærstad og samboeren Vibeke Grunnreis torsdag morgen. Hans BMW var robbet for felger og dekk. Foto: Lisbeth Andresen, rb.no/Amedia.

Dette synet gjorde Joachim skikkelig sint

Nå ønsker politiet tips.

Joachim Kjærstad fra Skogmo på Jessheim er et av de mange ofrene til dekktyvene som herjet på Romerike natt til torsdag.

Han fant bilen sin robbet for felger og dekk, til en verdi av 40-50.000 kroner, i carporten da han skulle på jobb torsdag morgen.

– Du blir bare skikkelig sint. Folk er så vanvittig frekke, sier Kjærstad til Romerikes Blad.

Tyvene hadde satt den hvite BMW 5-serien på bakken med steiner og gamle dekk under.

– Det er et trist syn. Bilen har fått riper og ødelagte bremseskjold. Hvordan den ser ut under vet jeg ikke ennå, sier han.

Lå klare i veikanten

Det var også natt til torsdag en beboer i Geminivegen på Neskollen i Nes hørte noen mistenkelige lyder ute, rundt klokka 02.45.

– Han gikk ut i garasjen sin for å sjekke. Der påtraff han en mann som hadde tatt seg inn i garasjen via ei ulåst dør. Da han ble oppdaget forsvant mannen fra stedet, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt.

En politipatrulje kom til for å søke etter gjerningsmannen.

– Mens vi søker etter ham kommer vi over en rekke dekk på felg som ligger i grøfta og veikanten langs Geminivegen. Totalt er det 18 komplette hjul, forteller Skaftnes.

Politiet tror at en eller flere personer har gått fra garasje til garasje og båret ut hjulene:

– Hjulene var trolig lagt klare for henting med bil.

I tillegg har politiet fått melding om tilsvarende dekk- og felgtyverier fra en husstand på Auli i Nes og fire-fem husstander i Ullensaker.

Alle garasjene var ulåst

Felles for alle tyveriene natt til torsdag er at alle har skjedd i garasjer eller på steder der dekkene og felgene har stått ulåst.

– Det har ikke vært fysisk brutt opp noen garasjer, i forbindelse med tyveriene natt til torsdag. I alle tilfellene har garasjen vært åpen eller ulåst, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg.

Politiet ønsker tips

Politiet har vært ute for å sikre spor i de ulike sakene, men står fortsatt uten gjerningspersoner eller mistenkte.

Ordensmakten er interessert i tips fra folk som har lagt merke til aktivitet i de områdene hvor dekktyvene har herjet.

Heidi Dalen fra Neskollen hørte biler utenfor midt på natta, men reagerte ikke på det.

– Jeg trodde det var mine døtre som kom hjem, eller russegutten i nabohuset.

Først da Romerikes Blad traff henne torsdag formiddag, oppdaget hun at tyvene også hadde vært i garasjen deres.

– Nå ser jeg at de har stjålet de fire nye vinterdekkene til datteren min. De var uten felger. To gamle dekk har de ikke brydd seg om å ta med, sier Heidi Dalen.

Hun er glad for at tyvene ikke fikk med seg dekkene og at datteren kan få dem tilbake, men synes det er utrivelig at boligområdet har hatt besøk av en tyvebande.

– Jeg blir nå mer skeptisk og kommer til å mistenke alle nye ansikter jeg ser i gata, sier Dalen.

Du kan se video om dette hos Romerikes Blad - her:

Les også: Norsk familiefavoritt blir ny – og billigere