Dette skal bli verdens billigste bil

Volvo-eier Geely planlegger fullverdig bil til under 20 000 kroner.

PS Geely IG
PS Geely IG

Kinesiske Geely er ikke bare kjent for å være selskapet som tar over Volvo. De har også store ambisjoner i den andre enden av bilmarkedet: Nemlig de virkelig billige bilene.

De ambisiøse kineserne har ikke tenkt å la Tata få lov til å smykke seg med tittelen verdens billigste bil for deres Nano. Derfor skal de komme med en ny superbillig modell, basert på konseptbilen IG.

2+2-løsning

Nano selges nå for i overkant av 20 000 kroner. IG skal bli billigere, sannsynligvis et sted mellom 15 000 og 18 000 kroner.

Geely mener at de skal klare å lage en bil som er både bedre og mer teknisk avansert enn Nano til denne prisen.

IG er nesten 320 cm lang og er med det betydelig større enn dagens minste fireseter på det norske markedet, Toyota iQ. Men Geely har åpenbart ikke ambisjoner om å kopiere Toyotas plassutnyttelse her. De kaller selv IG en 2+2, og bakseteplassen er begrenset.

LES OGSÅ: Dette skal bli verdens billigste SUV

Mister dørene

I hjemmemarkedet skal bilen få en 1-liters bensinmotor på rundt 70 hk - og trekk på forhjulene. En elektrisk utgave skal også være på vei.

IG skal etter planen være på markedet i 2012. Og en ting regner vi som helt sikkert: Den får ikke beholde de karakteristiske måkevinge-dørene som konseptbilen har. De blir nemlig altfor kostbare i produksjon.

LES OGSÅ: Verdens billigste tok fyr igjen

PS-Geely-IG-bakfra
PS-Geely-IG-bakfra