Dette skal bli en liten revolusjon i klassen

Ny konseptbil fra Mitsubishi.

Concept XR-PHEV II er etter alt å dømme en forsmak på andre generasjon Mitsubishi ASX.
Concept XR-PHEV II er etter alt å dømme en forsmak på andre generasjon Mitsubishi ASX.

Det har vært travle dager rundt hos de norske Mitsubishi-forhandlerne i år. Med familie-SUV-en Outlander PHEV har de en av de mest populære bilene på markedet akkurat nå.

Dette er verdens første ladbare SUV. Den byr på god plass og framkommelighet, samtidig som den er en ekte sparebøsse, særlig hvis du har mye småkjøring.

Det skadet naturligvis ikke at bilen ble 32.000 rimeligere fra årsskiftet, på grunn av de nye bilavgiftene.

Intern konkurranse 

Ladbare hybrider er noe av det hotteste innen bilverdenen akkurat nå, og en rekke modeller er på vei. 

Her hjemme selger både VW Golf og Audi A3 svært godt i ladbare utgaver. Og det kommer heller ikke til å gå veldig lenge før Outlander får konkurranse internt. 

På bilutstillingen i Geneve akkurat nå, viser nemlig Mitsubishi bilen på disse bildene, Concept XR-PHEV II.

Nye Passat får en stor og viktig nyhet

Urban SUV 

Den er etter alt å dømme ikke langt unna å gå i produksjon. XR-PHEV II er ca. 4,5 meter lang, altså på samme størrelse som dagens Mitsubishi ASX, som den sannsynligvis skal erstatte.

XR står for Crossover Runner, og som ladbar hybridbil er målsetningen å få CO2-utslippet ned under 40 g/km.

Mitsubishi beskriver den selv som en urban SUV med et sportslig uttrykk,  og bilen skal uttrykke Mitsubishis sin nye designretning.

Her får du nesten elbil "på kjøpet"

Stort fortrinn

Du skal ikke se lenge på bildene av bilen for å skjønne at dette blir en aldri så liten revolusjon, sammenlignet med ASX. 

Det er ikke akkurat en bil du snur deg etter i trafikken. Mitsubishi har da også fått kritikk for i overkant traust design de siste årene. Det har de lovet å svare på, og med XR-PHEV II har de plutselig en av de mest sporty og særpregede bilene i klassen. 

I tillegg er den altså en ladbar hybrid. Det vil gi den et stort fortrinn sammenlignet med mange av konkurrentene.

God timing

Klassen for kompakte SUV-er, eller crossovere om du vil, har vokst kraftig de senere årene. Da ASX kom på markedet for noen år tilbake, ble den umiddelbart en stor suksess.

Etter hvert som mange nye konkurrenter har kommet til, har imidlertid salget bremset opp. Slik sett er timingen for en helt ny modell nå veldig god. Flere av konkurrentene sysler nok også med planer om ladbare hybrider. Men hvis Mitsubishi skynder på, kan de bli først i denne klassen også.

Hvordan kunne dette bli Norges mest solgte firehjulstrekker?

Kvalitetsundersøkelse: Kåret til beste bil de siste 15 årene