Sporene i terrenget viser at de fem snøscooterne kjørte både på snø og på barmark i Elvran.  (Foto: Politiet)
Sporene i terrenget viser at de fem snøscooterne kjørte både på snø og på barmark i Elvran. (Foto: Politiet)

Dette kostet 175 000 kroner

- Vi synes reaksjonen fra politiet er knallhard. Det sier en av de siktede.

Fem menn fra Lånke fikk 35.000 kroner hver i bot etter at de kjørte med snøscooter på barmark. Det skriver Stjørdalens Blad.

Forelegget er på 20.000 kroner. Inndragningen av verdien på snøscooterne som ble brukt til den ulovlige barmarkkjøringen, representerer 15.000 kroner. De fem lånkbyggene har alle fått likelydende forelegg.

Miljøkrim

– Politiet ser meget alvorlig på denne typen miljøkriminalitet, sier politiadvokat Tove Røddesnes i Nord-Trøndelag.

Riksadvokaten har gitt beskjed om at politidistriktene skal prioritere slike lovbrudd.

Det var 13. mai i år politiet i Stjørdal fikk et anonymt tips om den ulovlige kjøringen med snøscooter på barmark i Elvran. Politiet rykket ut og fant spor etter kjøringen i marka. Ved hjelp av sporene fant politiet også fram til de fem snøscooterkjørerne.

3,8 kilometer

Politiet fant betydelige spor etter scooter i utmarka. Etterforskningen avdekket at det etter politiets mening, har foregått en god del ulovlig kjøring.

Det er ingen tillatelse for kjøring av snøscooter på denne tiden av året. Sporene viste at det har vært kjøring på både bar mark og på snø. Politiet har dokumentert alt med bilder.

De fem snøscooterkjørerne er i alderen 24 til 29 år. Sporene i terrenget tyder på at de fem har kjørt til sammen minst 3,8 kilometer på bar mark i Elvran.

Politiet tok umiddelbart beslag i de fem snøscooterne. I følge loven skal utstyr som har blitt brukt til ulovlige handlinger, inndras til fordel for statskassa.

Kan havne i retten

Politiadvokat Tove Røddesnes sier at alle fem har innrømmet overfor politiet at de har kjørt med snøscooterne i området. Mennene har nå frist ut denne uka med å godta foreleggene og inndragningen.

– Politiet har fått signaler som tyder på at de ikke er innstilt på å godta verken forelegg eller inndragning, sier Røddesnes.

Sier de siktede nei, vil saken havne i retten. Rettssaken kan tidligst bli berammet til høsten.

– Knallhard reaksjon

– Vi synes reaksjonen fra politiet er knallhard.

Det sier en av mennene (25) som er siktet for kjøringen med snøscooter på barmark i Elvran. Mennene reagerer både på størrelsen på forelegget og på inndragningen.

– 35.000 kroner i reaksjon er altfor høyt og rimer dårlig med reaksjoner i andre saker, mener mannen.

De har nå kontaktet advokat for å få råd om hva de skal gjøre.

Du kan lese mer om bil og trafikk på bladet.no - klikk her