Disse tre kjøres av eiere som er svært godt fornøyd med bilen sin. Fra venstre Honda CR-V, Mercedes GLK og BMW X3.
Disse tre kjøres av eiere som er svært godt fornøyd med bilen sin. Fra venstre Honda CR-V, Mercedes GLK og BMW X3.

Dette kjører Norges mest fornøyde SUV-eiere

Bilen på førsteplass vil kanskje overraske deg?

annonse

SUV-ene har tatt det norske markedet med storm de siste 10-15 årene. Salget av de høyreiste bilene med (som oftest) firehjulstrekk, har virkelig tatt av, samtidig som utvalget har økt kraftig.

Nå er ingen bilprodusenter med respekt for seg selv uten en eller flere modeller i denne klassen - og flere skal det bli. Dette er nemlig fortsatt et av de store satsingsområdene innen bilbransjen.

Over 13.000 bileiere

Men hva skal du velge hvis du skal ha stor sjanse for å bli fornøyd med SUV-kjøpet ditt? Da kan det jo være en god ide å se på hva eierne selv mener om bilene sine.

Den store Autoindex-undersøkelsen 2014 er basert på brukerfaringer fra til sammen 13.334 norske bileiere, som har biler av årgang 2010-2013.

Her har de gitt bilen sin poeng ut fra en rekke kriterier, i tillegg til selve bilen handler det blant annet også om forhandler og verksted/service.

Til topps igjen - se hvem som vant Autoindex 2014 her:

Mercedes til topps

Hvis vi bryter ned til selve bilen og kjøreopplevelsen, er det en tysk SUV som har de aller mest fornøyde eierne.

Vi snakker om Mercedes GLK. En bil som ikke har gjort veldig mye utav seg på salgsstatistikkene og som heller ikke er blant de mest profilerte i dette segmentet. Men eierne liker altså bilen sin svært godt.

Av maksimalt 1000 poeng, får GLK 878. Det er fire poeng mer enn en rival fra BMW, nemlig X3. Den ender på 874 poeng i undersøkelsen.

Nydelig kjøremaskin: Les testen av GLK her:

Lojale og fornøyde

- Dette er absolutt interessant. GLK er en bil som i dag er litt glemt - og som aldri har klart å hevde seg mot hverken X3 eller Audi Q5 når det gjelder salg. Men Mercedes-kundene er generelt lojale og fornøyde med bilene sine og GLK har tydeligvis mange gode egenskaper under det litt trauste skallet, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Men er det ikke naturlig at premiumkjøpere er best fornøyd med bilene sine?

- Jeg vil si både og. De er nok i utgangspunktet mer lojale mot merkene sine, enn mange andre. De har jo gjerne også betalt ekstra, for å få akkurat den bilen de ville ha. Men dette gir naturligvis også en fallhøyde. Hvis bilen da ikke innfrir, er man nok fort langt mer negativ til den, enn noen som har kjøpt en billigere og mer folkelig bil vil være, mener Benny

Folkelig og nøktern

Tredjeplassen er nettopp mer folkelig, der finner vi nemlig Honda CR-V med 869 poeng. 

Japanerne har i mange år vært sterke på SUV-er og CR-V er nå inne i sin fjerde generasjon på det norske markedet. Konkurransen er svært tøff - derfor er det en fjær i hatten for CR-V  å slå samtlige av de ikke-tyske konkurrentene i denne undersøkelsen.

På fjerdeplass finner vi så Subaru Forester, også den en gammel traver. Forester er en bil som gjør lite utav seg på design og fancy løsninger. Dette er en typisk fornuftsbil, som nok gjerne velges av litt nøkterne bileiere. Og de er altså svært godt fornøyd med Foresteren sin. 

Dette er folkelig SUV med superkrefter

Sterk Peugeot-start

PS: Hvis vi også tar med crossovere, er det to biler som utmerker seg her.

Den første er Peugeot 2008 som kom på markedet så sent som i fjor. Den scorer best av samtlige Peugeoter og har virkelig fått en god start. Eierne gir dem poengsummen 869 av 1000.

Subaru Outback er også en bil som er høyt elsket av eierne. Den går inn rett under Forester i denne undersøkelsen, og ender på 865 poeng.

Kvalitetsundersøkelse: SUV-ene med minst feil og problemer

Disse er best likt av SUV-er/crossovere:

 

1. Mercedes GLK - 878 poeng

2. BMW X3 - 874 poeng

3. Peugeot 2008 - 869 poeng

3. Honda CR-V - 869 poeng

5. Subaru Outback - 867 poeng

6. Subaru Forester - 865 poeng

Mercedes GLK har de mest fornøyde SUV-eierne i Norge. Den har også generelt gjort det godt i tester, men her hjemme har salget vært begrenset.
Mercedes GLK har de mest fornøyde SUV-eierne i Norge. Den har også generelt gjort det godt i tester, men her hjemme har salget vært begrenset.

 

Godt kjøp? Nei - du kan nok like godt kaste tusenlappene på peisen!