Dette kan være et skummelt bilkjøp

Her kan pengene fort få bein å gå på.

Volvo XC90 har mye godt ved seg, men kan være også være et skummelt kjøp. 
Volvo XC90 har mye godt ved seg, men kan være også være et skummelt kjøp. 

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Grunnet huskjøp har drømmen om å kjøpe ny bil blitt utsatt noen år. Den perfekte bilen for familien hadde vært nye Volvo XC90, vi har vært og prøvd og ble hekta alle sammen. Den blir altfor dyr. Til 300.000 kroner, hva tror du om en brukt XC90? Vennlig hilsen Torstein.

Benny svarer:

Hei Torstein. Du er ikke den eneste som har lyst på ny XC90! Den bilen har blitt en knallsuksess for Volvo, aldri har det blitt solgt mer av en så dyr SUV her hjemme. Men ja, du er nok heller ikke den eneste som ikke har råd til å kjøpe den ny. Der er vi flere!

Jeg skjønner godt at det da er naturlig å tenke brukt XC90 i stedet. Her er det mye å velge mellom, også i prisklassen rundt 300.000 kroner. Men jeg er sterkt i tvil om det er noe jeg tør å anbefale. Første XC90 var nemlig alt annet enn en feilfri bil og kan fort bli kostbart bilhold. Det er vel neppe det du trenger mest, rett etter huskjøp, vil jeg tro.

For disse pengene får du typisk en 2007/2008-modell, med dieselmotor og 4x4. Den har gjerne også gått et bra stykke, rundt 150.000 kilometer er nok det mest normale.

Dette bør sjekkes nøye

Vi snakker snart ti år gammel bruktbil. Da kan mye gå i stykker, og dette er altså en bil som i utgangspunktet har en del svakheter. Dette handler blant annet om det elektriske.

Bilen sliter også bremseskiver i ganske høyt tempo. Hjullagre er en annen svakhet. Mange har også opplevd motortrøbbel, blant annet at turboen havarerer. Det har vært byttet en del automatgirkasser på XC90. Noe av dette er mest irriterende, og ikke nødvendigvis kjempedyrt. Mens andre ting virkelig kan koste skjorta når det går galt.

For all del: Denne XC90-en har mye bra med seg også. Den har et smart interiør med mye plass, kjempegode seter komforten er god og sikkerheten er i kjent Volvo-stil: Knallgod.

Les vår test av ny Volvo XC90 her:

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Men du må altså være klar over at det ikke nødvendigvis er noen veldig billig bil å eie.

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: