Her får du god plass til hele familien og firehjulstrekk. Slik sett kan Fiat Freemont være et smart bruktbilkjøp. 
Her får du god plass til hele familien og firehjulstrekk. Slik sett kan Fiat Freemont være et smart bruktbilkjøp. 

Dette kan være et ekte bruktbil-kupp

4x4 og sju seter til lavpris.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny vi ser etter en rommelig familiebil og har skjønt at det er lurt å tenke litt utenfor boksen. Nå har jeg fått tilbud på en Fiat Freemont til en pris jeg nesten synes er for god til å være sann.

Vi sparer MYE på å kjøpe den i forhold til sammenlignbare biler. Jeg har skjønt at Fiat ikke er det mest kurante som finnes av nybiler, men er det noen spesielle grunner til at vi kanskje ikke bør kjøpe denne? Fint hvis jeg kan få et kjapt svar! Hilsen Helge.

Benny svarer:

Hei Helge. Når noe er for godt til være sant – ja, da er det jo som regel det. Som oftest, men ikke alltid. Dette er nok også en grei regel når det gjelder bruktbiler, men det finnes unntak der også.

Fiat er generelt ikke spesielt kurante biler i bruktmarkedet. Folk står ikke akkurat i kø for å kjøpe dem, og det gjenspeiler seg i høyt verditap og gode muligheter for å virkelig få mye bil for pengene. Det gjelder også Freemont som veldig fort ble en glemt bil.

Derfor er det ikke så merkelig at du har fått et veldig bra tilbud på en slik. Dette er tungsolgte saker og det er nok bare én ting som gjelder for de som skal selge Freemont: Lav pris.

Det er naturligvis positivt for deg som kjøper. Når det gjelder bilen konkret, er det ikke noe vil fraråde deg å kjøpe. Freemont er bygget på en Dodge som heter Journey og ble til i en periode da Fiat mente det var en god ide å sette sine logoer på biler fra Chrysler-konsernet ( Fiat eier Chrysler nå).

Journey/Freemont er kanskje ikke den alller beste bilen i klassen, men dette er en helt grei bil på de fleste områder. Det er forresten samme bil som samferdselminister Ketil Solvik Olsen kjører privat - da i Dodge-variant.

Fiat Freemont byr på en kombinasjon av sju-seter og firehjulstrekk. 
Fiat Freemont byr på en kombinasjon av sju-seter og firehjulstrekk. 

4x4 og sju seter.

Uansett: Kombinasjonen 4x4 og sju seter blir fort veldig kostbar hos de få konkurrentene som byr på det samme, men det er den ikke her.

Du skal bare huske at dette ikke vil være en lett bil å selge videre igjen når den dagen kommer.

Men tenker du å ha den i mange år, behøver ikke det å være noen stor bekymring. Før kjøp bør du naturligvis sjekke bilen nøye, både servicehistorikk og eierhistorikk.

Det er en del Freemont-eksemplarer til salgs i markedet og her er det all grunn til å være kresen – og det er neppe umulig å presse prisen enda litt ekstra.

Lykke til med valget!

Les også: Så billig kan du få stor familiebil

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: