Dette kan ødelegge lakken på bilen din

Det holder ikke å fjerne døde insekter bare fra frontruta.

Når bilen din ser slik ut   da er det bare å sette i gang og fjerne insektene med en gang!
Når bilen din ser slik ut da er det bare å sette i gang og fjerne insektene med en gang!

At fugleskitt kan skade lakken, har mange bileiere fått erfare. Får det sitte for lenge på, er det stor fare for synlige flekker.

Men nå har bilpleie-leverandøren Autoglym funnet ut at det samme kan gjelde døde insekter.

De har nemlig gjort en undersøkelse som viser at også insektrester etser på lakken og kan føre til skader, hvis du venter for lenge med å fjerne dem.

Unødvendige skader

Særlig er dette en risiko hvis bilen står i direkte sollys.

– Dette er noe man virkelig bør merke seg. Jeg har sett mange lakkskader som egentlig er helt unødvendige, rett og slett fordi folk tar for dårlig vare på bilen sin, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

SE OGSÅ: Dette må være verdens raskeste bilvask

Krasjet med en vegg

– Det er som kjent mye insekter i Norge! Og særlig hvis man kjører på kvelden, kan fronten se ut som du har krasjet med en vegg av insekter. De fleste av oss fjerner dem fra vinduer og lykter.

– Men det er altså veldig viktig å fjerne dem fra lakken også. Bare være forsiktig når du gjør det, slik at du ikke riper unødvendig i lakken, sier Benny.

Polering er viktig

Hans råd er å vaske bilen jevnlig:

– Det er også smart å bruke en avfetting først. Den sprayer du på bilen, la det så virket i noen minutter – før du skyller av.

Så er det bare å gå løs med bøtte og svamp, sier Benny, og legger til:

– Den beste forebyggingen mot slitasje i lakken er å polere bilen skikkelig minst to ganger i året. For det første gjør det at uhumskhetene ikke fester seg så godt. Dessuten fungerer polishen som en ekstra beskyttelse av lakken, slik at det skal mer til at den blir skadet.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke vaske bilen med Zalo