Tåkelamper
Tåkelamper

- Dette kan ikke være ulovlig?

Hans er fortvila over boten han fikk. Les hva Brooms bilekspert sier om tåkelys.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hans forteller:

Benny. Nå skal du høre. Vi bor i et forbanna pottitland. For litt siden ble jeg stoppa av politiet fordi jeg brukte tåkelysa. Forsøkte å fortelle han at det var mørkt og at jeg ville se best mulig, men tyttebæret bare snøfta og ga meg bot. Det jeg lurer på er hvorfor vi i det hele tatt har tåkelys på bilene våre hvis de ikke kan brukes.

Jeg liker å se brøytekantene i skumringene, og når jeg svinger er det jo nettopp tåkelysene som lyser opp kantene. De er plassert lavt nede og sjenerer ingen som helst. Dette må da være en regelglipp. Det kan da ikke være ulovlig å se veien.

Benny svarer:

Hei Hans! Skjønner godt din frustrasjon vedrørende dette, men det er nok dessverre slik at politiet har jussen på sin side i denne saken. Lovverket er klinkende klart på at man ikke kan ha mer enn to stykk nærlys tent på bilen sin. Personlig er jeg enig med deg. Tåkelysene er så lave og har i tillegg et lysbilde som gjør at de ikke blender noen. De lyser opp godt rett foran bilen, og ikke minst grøftekanter og brøytekanter.

Skal man bruke tåkelys så blir det i tilfellet sammen med parklysene. Noe som man svært sjelden har behov for, da tåkelysene ikke lyser særlig langt, men bredt. Unntaket er som du sier de nye "kurvelysene" som innimellom oppleves som litt distraherende, da det lyser og slukkes i hytt og pine....

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen.

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe ny bil i år? Her får du oversikten.