Dette kan bli dyrt

Les hvorfor:

Denne skilleveggen må være plassert slik at varerommet blir stort nok. Flytter man den bakover og blir tatt for det, kommer det en ekstraregning som fort kan bli saftig.
Denne skilleveggen må være plassert slik at varerommet blir stort nok. Flytter man den bakover og blir tatt for det, kommer det en ekstraregning som fort kan bli saftig.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Heisann har akkurat lest artikkelen om politiet som stoppet 1115 biler og ser at der ble stoppet en varebil med feilmontert skillevegg. Jeg har bekymret meg litt over min egen bil når det gjelder dette og nå kjenner jeg at jeg bør komme til bunns i dette. Kjøpte i fjor en Toyota Landcruser som er fire år gammel, varebilregget og med vegg. Jeg ble først litt overrasket over at det var så god plass foran i den og var glad for det. Men senere har jeg begynt å tenke på om den ikke kan ha blitt flyttet bakover eller noe sånt. Finner ingen andre skruhull enn de som er der nå (jeg har demonert veggen og montert den opp igjen for å sjekke dette). Men hva gjør jeg nå for å finne ut av dette? Det er vel ikke lurt å ta med bilen til Biltilynet hvis jeg har kjørt ulovlig med den?

Benny svarer:

Hei kinkig situasjon og dette ville jeg absolutt tatt tak i med en gang! Blir du stoppet og det viser seg at veggen er stilt for langt tilbake, er regelen klar. Da må du betale full avgift som om bilen har blitt tilbakeført til personbil og da snakker vi fort flere hundre tusen kroner for en nyere Land Cruiser.

Kravet til at en bil som blir godkjent som varebil er blant annet at det må være plass til en "kasse" som er 140 cm lang i varerommet. Du kan jo begynne med å ta et mål og sjekke om det stemmer på bilen din. Men jeg ville heller tatt med bilen til en Toyota-forhandler og bedt dem sjekke dette for deg.

De bør kunne gi deg et svar på om alt er i orden eller ikke. Og sikkert hjelpe deg med å få fikset saken også.

Lykke til!

Duell: Toyota Land Cruiser møter Mitsubishi Pajero


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: