Dette kaller vi griseflaks

Luksus-Mercedesen forsvant sporløst før jul i fjor. Her er siste nytt om saken.

Untitled 1
Untitled 1

Vi har tidligere omtalt den uhledige Mercedes-eieren som fikk stjålet bilen sin like før jul. Og det var ikke hvilken som helst Mercedes heller. Nei, dette var en M-klasse til 2,5 millioner som forsvant som dugg for solen da eieren lot den stå å gå på tomgang et lite øyeblikk en kald vinterdag. men nå er bil og eier lykkelig gjenforent!

Det var utredere hos If Skadeforsikring som fant igjen luksus-Mercedesen.

Den svært uheldige eieren var bare borte fra bilen sin i noen få minutter. I sprengkulden ved juletider i fjor lot han bilen stå på tomgang mens han var inne et lite ærend. ML 420-modellen var sporløst borte da han kom ut igjen.

Les vår tidligere omtale av saken her:

Etterlyst i media

If fryktet lenge at bilen hadde forsvunnet til utlandet, slik tilfellet ofte er etter slike tyverier. Men utreder Terje Aas kan fortelle at If etter hvert fikk indikasjoner på at bilen fortsatt var i Norge.

- Vi satte blant annet inn en etterlysningsannonse i media. Det førte til konkrete opplysninger vi kunne jobbe videre med, sier Aas.

16. april ble bilen funnet på gaten i Oslo. Da hadde den stått på samme sted noen dager. Bilen var så godt som uskadd, og etter en kjapp verkstedsjekk er den nå ”friskmeldt”.

Ingen tatt for tyveriet

Saken er politianmeldt, men er ikke oppklart og If Skadeforsikring vet ikke hvem som stod bak tyveriet av luksusbilen. Det viktigste for If er uansett at verdiene er kommet til rette.

- Vi satser ganske mye på å tilbakeføre stjålet gods av stor verdi. At vi skaffer tilbake slike verdier, kommer våre kunder til gode. Vi reduserer på denne måten selskapets skadekostnader, noe som er bra for både kundene og If, sier Rune Schjølberg, leder for Ifs utredningsavdeling.

Fant igjen Aston Martin

Denne bilen var spesielt dyr, men saken er ikke enestående. Stadig tilbakefører utrederne store verdier.

Senest i slutten av februar i år var to av Ifs utredere i Monaco og hentet hjem en Aston Martin sportsbil til ca. 1,7 millioner kroner. Bilen var underslått fra en kundene og tatt i ”privat beslag” i Monaco. Nå er bilen hjemme i Norge igjen.

Les vår test av M-klasse her: