Hengerfeste står høyt på ønskelista hos veldig mange av dem som søker etter bruktbil.
Hengerfeste står høyt på ønskelista hos veldig mange av dem som søker etter bruktbil.

Dette har bruktbilkjøperne aller mest lyst på

Topp 10: Se hva vi søker etter.

Internett har langt på vei revolusjonert måten vi kjøper og selger bruktbil på. For de som er på biljakt, tar det bare noen tastetrykk å skaffe seg oversikt på hele markedet.

I tillegg er det enkelt å skreddersy søkene sine - og finne akkurat det man vil ha.

Men hva er det egentlig bruktbilkjøperne er ute etter? Det får vi en pekepinn på når vi ser nærmere på de mest populære fritekst-søkene på finn.no i 2014.

Klart mest brukt

Vi har nemlig fått tilgang til denne statistikken fra deres motorseksjon. Og det er interessant lesning.

Du trodde kanskje stor motor eller eksklusivt utstyr står øverst her? Da tar du feil. Det klart mest brukte søkeordet i fjor var nemlig "hengerfeste". Det ble skrevet inn hele 867.000 ganger.

Det er faktisk over 200.000 ganger mer enn ordet på andreplass, som er "skinn". På tredjeplass følger så noe som er er aktuelt for svært mange bilkjøpere, nemlig "innbytte".

Du bør tenke deg om før du monterer hengerfeste selv

Kjekt å ha 

- Vi nordmenn er nok fortsatt et ganske jordnært folkeslag, det er i alle fall det første jeg tenker når jeg ser disse resultatene. Hengerfeste er typisk "kjekt å ha". Og det er nok en stor fordel å ha på bilen når man skal selge den, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Men SÅ viktig?

- He, he. Jeg må innrømme at det overrasker meg litt også, dette. Men kanskje er det slik at mange pusher budsjettet sitt til det ytterste og bruker så mye som mulig på selve bilen. Da passer det dårlig å måtte bruke enda mer penger i etterkant på et hengerfeste, mener Benny. 

Kan koste dobbel pris hvis du ikke planlegger litt

Mer avanserte

Han legger til:

- Vi skal heller ikke glemme at hengerfeste fort kan bli veldig kostbart på enkelte biler. For noen år tilbake var dette noe man enkelt fikk ettermontert for noen tusenlapper. Nå er det ikke sjelden at det koster både 15.000 og 20.000 kroner, noen ganger enda mer.

- Bilene har blitt langt mer avanserte. Og hvis de ikke er forberedt for hengerfeste fra fabrikken, blir det fort langt dyrere å montere i etterkant. 

BMW første merke 

Litt lenger ned på statistikken, finner vi et søk som virkelig har entusiastfaktor, nemlig "AMG". De modifiserer Mercedeser, og det er tydeligvis noe mange drømmer om.

Første bilmodell som dukker opp her er "Golf", som er syvende mest brukte fritekstsøk. Bilmerket vi søker mest etter er "BMW", det går inn på niendeplassen her.

LES OGSÅ: Disse bruktbilene var vi mest nysgjerrige på

Topp 10 søkeord på finn motor:

 

1. Hengerfeste – 867.023 søk
2. Skinn – 657.920 søk
3. Innbytte – 604.242 søk
4. Russebil – 515.618 søk
5. AMG – 511.311 søk
6. Turbo – 481.457 søk
7. Golf – 424.004 søk
8. GTI – 397.822 søk
9. BMW – 386.346 søk
10. Webasto – 352.581 søk

Kan et hengerfeste være aprilspøk? Klart det kan! 

 

 

 

Laster inn forumet...