BMW_5 serie_front
BMW_5 serie_front

Dette er verdens grønneste bilprodusent

Blir du også litt overrasket?

Den globale miljøindeksen Dow Jones Sustainability Index kåret hvert år verdens grønneste bilprodusent. Og for sjette år på rad går BMW helt til topps.

Det er en stor fjær i hatten for BMW - og en tittel som nok henger høyt blant de ulike bilmerkene. De siste årene har miljøfokus rykket stadig høyere opp på prioriteringslista.

Slår Toyota

Bilprodusentene er under press fra både myndigheter og miljøvernorganisasjoner. Og de ser også at kjøpemønstrene er i endring. Derfor er det svært viktig å ta posisjoner på dette området.

Toyota har skaffet seg en unik posisjon gjennom sin satsing på hybrid og vil nok av den grunn være manges favoritt til en tittel som dette. Men her må de altså se seg slått av BMW.

Denne BMW-en er verdens raskeste sedan

Ny teknologi

Dow Jones Sustainability Index tar for seg alle deler av selskapene: Produktene de selger, miljøstrategi, langsiktig bærekraftig utvikling, sosialt og økonomisk ansvar.

Her er det altså ikke tilstrekkelig å selge mest mulige miljøvennlige biler akkurat nå. Det handler også i stor grad om forskning, teknologi - og ikke minst evnen til å ta i bruk ny teknologi i bilene sine.

Lyst på brukt BMW? Her får du full oversikt: