Dette er verdens dyreste lekebil

Bugatti Veyron til 19 millioner - det er åtte millioner mer enn originalen!

Veyron gull oppslag
Veyron gull oppslag

Det er et laaangt stykke fra Matchbox-bilene mange gutter (og jenter!) vokser opp med - til denne. 1/18-modellen av Bugatti Veyron er laget av 24 karat gull og "pyntet" med mengder av diamanter. Den veier sju kilo - og skal bare bygges i tre eksemplarer.

Toppen av smakløshet? Eller et must på peishylla hos dem som har en ekte Veyron i garasjen (og altfor mye penger i banken)? Ikke vet vi, men denne bilen har i alle fall skapt stor oppmerksomhet.

Svært detaljert

Veyron-gull-interiør
Veyron-gull-interiør

Mennene bak er tyske Robert Gulpen og engelske Stuart Hughes. Sistnevnte har tidligere utmerket seg ved å lage blant annet iPhoner i ekte gull.

Håndtverket skal være førsteklasses og inneholder en rekke detaljer. Hjulene kan for eksempel dreies på, dørene kan åpnes og i motorrommet er detaljene akkurat som de skal være, bare veldig små. Også interiøret er usedvanlig detaljert.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe superbilen

Verdens dyreste

Så har det da også tatt to måneder med intens jobbing for å få dette ferdig. Er du usedvanlig fingernem kan du jo kjøpe inn sju kilo gull og forsøke du også!

Det er neppe nødvendig å legge til at dette naturligvis er verdens dyreste modellbil. I praksis kan du altså få nesten to ekte Veyroner for prisen av denne. Vi er ikke så veldig i tvil om hva vi hadde valgt!

SE OGSÅ: Denne Veyronen eies av en nordmann!

PS-Bugatti--Veyron-auksjon
PS-Bugatti--Veyron-auksjon

Har du èn eller flere biler på peishylla? Fortell om det i kommentarfeltet under: