Bilen ble innkjøpt som reservebil og ble ikke brukt. Nå skal den helt unike Folkevogna selges. Foto: hemmings.com
Bilen ble innkjøpt som reservebil og ble ikke brukt. Nå skal den helt unike Folkevogna selges. Foto: hemmings.com

Dette er verdens dyreste Folkevogn

Unik historie – og sjekk prisen nå.

Siden den spede starten helt tilbake i 1938 har VW Boble opparbeidet seg både legende- og ikon-status.

Det som lenge var en rimelig inngangsbillett for de som tidligere ikke hadde råd til bil, har etter hvert blitt en bil mange ønsker å ta vare på.

Bilene har i årevis vært samlerobjekter. Med hele 23,5 millioner bygde eksemplarer har de ikke manglet tilgang på biler, prisene har dermed lenge vært ganske humane.

Men det er nå mange år siden produksjonen stoppet opp. Det sier seg selv derfor selv at nye biler ikke lenger er tilgjengelige. Eller i alle fall nesten.

For den sorte 1964-modellen som du ser på disse bildene er så godt som ny og trolig det nærmeste du noen gang vil komme å skaffe deg en "ny" VW Boble i 2018.

Bilen har kjørt – hold deg fast – 37 (!) kilometer siden den trillet ut av fabrikkportene i Wolfsburg, for 54 år siden.

Ute i dagslyset etter mange år innendørs. Foto: hemmings.com
Ute i dagslyset etter mange år innendørs. Foto: hemmings.com

Selvfølgelig er historien bak denne bilen også litt spesiell.

Den ble solgt ny til en amerikansk herre med navn Rudy Zvarich. Han kjøpte den for å ha den som reserve til sin 1957 modell VW Boble, om det skulle bli noen problemer med den.

Husker du: Chevrolet-forhandleren hadde 50 år gamle, usolgte "nybiler"

Legg merke til kilometerstanden, her oppgitt i miles. Foto: hemmings.com
Legg merke til kilometerstanden, her oppgitt i miles. Foto: hemmings.com

Unik

Så han kjørte den fra forhandleren og hjem. Der parkerte han den nye bilen som ble stående ubrukt i to år. Hans 1957 VW fungerte tydeligvis lytefritt. Så etter de to årene ble ny-bilen flyttet til en annen og bedre garasje. Her fikk den stå urørt i nye 48 år. Bilen har vært lagret tørt og luftig og har klart årene med stillstand utrolig bra. Den ser regelrett ut som ny,både utenpå, inni, under og i motorrom og bagasjerom.

Bilen har aldri vært på verksted, naturlig nok, og hjulkapselene har aldri vært montert, men følger med innpakket i avispapir i en pappeske. Det samme gjør sidespeil, vindusviskere og noen andre smådeler. Også på solskjermen sitter den originale papp-beskyttelsen, med instruksjoner om hvordan bilen bør brukes.

Ordet "unik" misbrukes ofte rundt biler, men i dette tilfellet føler vi at det kan brukes – med rette.

Gjemt siden 70-tallet – nå går skattene på auksjon

1200-motoren yter 34 hk. Her har ikke en eneste del blitt byttet på 54 år. Foto: hemmings.com
1200-motoren yter 34 hk. Her har ikke en eneste del blitt byttet på 54 år. Foto: hemmings.com

Skal selges

I 2014 døde Rudy og hans nevø arvet den utrolige VW Bobla. Han falt for fristelsen til å kjøre den en liten tur på to kilometer. Dermed her bilen nå altså rullet totalt 37 kilometer.

Nå er den til salgs. Selvfølgelig med full dokumentasjon som bekrefter historikken. Det er det anerkjente auksjonshuset Hemmings.com, som h som skal stå for salget av Bobla.

Vi kan vel bare konstatere at det har skjedd noe med prisene på disse 54 årene. Hva Rudy betalte for den sorte bilen med rødt interiør, vet vi ikke. Men det var garantert langt mindre en dagens prisantydning. Den er nemlig på 1 million dollar. Eller rundt 8,3 millioner kroner!

Nå skal denne bilen ut på sin aller siste kjøretur

Se alle bildene av den unike VW-en her
Se alle bildene av den unike VW-en her

Verdig eier

Om man tenker å ta bilen til Norge kommer det i tillegg 25 prosent moms på beløpet. Så da tipper vi 10 millioner kroner med god margin, før den er på norsk jord ...

Dette sies å være verdens dyreste VW Boble. Den skal også være verdens best bevarte og mest originale og urørte eksemplar. Etter å ha studert bildene, tviler vi ikke på det. Disse tingene henger jo gjerne sammen...

Så får vi bare håpe at den fine Bobla får en eier som er den verdig.

Les også: Fortvilet selger: Ingen vil ha bilen

Video: Er dette framtidens Folkevogn?