Dette er verdens beste bilmotor

Joda  - det finnes kåringer for slikt også.

Dette er "Engine of
the Year" og du finner den under et Ford-panser.
Dette er "Engine of the Year" og du finner den under et Ford-panser.

Kåringen av Årets motor har blitt en tradisjon. En prestisjetung sådan.

Den har blitt avholdt hvert år siden 1999. Det er klart at å vinne en slik utmerkelse gir mer enn både heder og ære. En seier her vet selvfølgelig bilprodusentene å utnytte til fulle i ros og omtale av seg selv, og ikke minst i markedsføringen av de aktuelle modellene motoren brukes i.

Ford Mustang 2015: Legenden blir helt ny

1-liter EcoBoost

I år var det Ford som stakk av med det gjeveste trofeet for sin 3-sylindrede 1-liters EcoBoost bensinmotor. Foran Ferraris 4,5-liters V8 maskin. Tredjeplassen ble kapret av Volkswagens 1,4-liters TSI motor.

Som du forstår er det ikke høye effekter som ligger til grunn for kåringen som foregår i England, og hvor juryen består av en rekke motorjournalister fra hele verden.

- Ford EcoBoost-motoren er en foregangsmotor når det gjelder tre sylindre og downsizing, sier International Engine of the Year Organization Co-Chair, Dean Slavnich.

Motoren har fått skryt for svært gode ytelser i forhold til forbruk og utslipp. Slik sett har den flyttet grenser i markedet, og tvunget mange konkurrenter til å komme etter.

Brukt Ford Mondeo: Et av de beste familiebilkjøpene du kan gjøre

Har vunnet tidligere

Det er heller ikke første gangen jurymedlemmene lar seg imponere over den lille Ford-motoren. Den vant nemlig i fjor også - og året før det igjen...

Det er første gang siden kåringen startet at samme motor har vunnet tre år på rad. Men det er allikevel ikke Ford som har vunnet flest titler. Det har BMW gjort. De har vunnet den gjeve prisen fire ganger.

 

Les også: Vi har så klart testet Ford med denne motoren