Dette er varebil-vinneren

Troner øverst på haugen - men konkurransen er tøff. Se alle tallene:

VW Caddy, her i en sporty spesialutgave, er Norges suverent mest solgte varebil.
VW Caddy, her i en sporty spesialutgave, er Norges suverent mest solgte varebil.

Personbilsalget i Norge går så det suser og det er også full fart på varebil-fronten. De nylig offentliggjorte registreringstallene for oktober, viser at det denne måneden ble registrert 2900 nye varebiler. Det er en økning på hele 30,6 prosent i forhold til oktober 2010.

Det er ikke lenge siden det var to modeller som stadig kjempet om topplasseringen her: Nemlig VW Transporter/Caravelle og Toyota Hiace. Slik er det imidlertid ikke lenger.

Leder suverent

Nå er de nemlig begge frakjørt av en mindre konkurrent, nemlig VW Caddy. Samtidig er Hiace sterkt på overtid, det er ikke lenge igjen til de aller siste Hiacene forlater Toyota-forhandlerne. Produksjonen har nemlig stoppet og bilen får ingen direkte etterfølger.

Caddy leder ganske suverent så langt i år og gikk også helt til topps i oktober, med 445 eksemplarer og en markedsandel på imponerende 15,3 prosent.

Du vil neppe tro det - men dette er en varebil!

Ombygde personbiler

På andreplass finner vi Transporter/Caravelle som med 358 eksemplarer kaprer en markedsandel på 12,3 prosent. Og på tredjeplassen - Toyota Hiace med 238 biler og 8,2 prosent av totalmarkedet.

På de neste plassene følger de franske "tvillingene" Peugeot Partner og Citroën Berlingo, mens Ford Connect er inne på 6. plassen.

Så langt dreier det seg om biler som er produsert som varebiler fra starten av. Men de særnorske varebilreglene gjør at også ombygde personbiler gjør seg gjeldende på denne statistikken: Øverst av dem bilen vi finner på 7 plass - nemlig VW Touran.

Les mer om Touran i Brooms nybilguide - her:

Varebil-SUV

Denne gamle traveren har vært en suksess på grønne skilter i mange år og velges gjerne av dem som klarer seg med to seter, men strengt tatt ikke har behov for noen klassisk varebil.

Den første pickupen dukker opp på 10. plass - der finner vi nemlig Toyota Hilux med den ferske utfordreren VW Amarok hakk i hæl.

Mest solgte varebil-SUV er Toyota Landcruiser, inne på 13. plass. Fem plasser lenger ned finner vi en virkelig gammel traver, nemlig Mitsubishi Pajero. Omtrent uselgelig som personbil nå, men 51 eksemplarer ble registrert som varebil i oktober.

Del med Facebook-vennene dine

REAL KLASSIKER: Les testen av Pajero som varebil her:

Her er alle tallene for oktober - og så langt i år:

tabell-varebiler
tabell-varebiler

Alle tall fra Opplysningsrådet For Veitrafikken (OFV)

LES OGSÅ: Prisbombe med 4x4 og sju seter