Dette er varebil-vinneren

VW Caddy har tatt over tronen, med to ekte travere på plassene bak.

Caddy varebil
Caddy varebil

Toyota Hiace har vært Norges mest solgte varebil åtte år på rad. Men nå later det til at den etter hvert legendariske japanske kassevogna må se seg slått.

Så langt i år har nemlig VW-modellene Caddy og Transporter/Caravelle kjørt fra og skaffet seg et ganske solid forsprang.

De fem første månedene av 2010 er det levert 1421 Caddyer. Transporter/Caravelle på andreplass kan notere seg for 1415 biler - mens Hiace på tredjeplass må "nøye" seg med 1104 eksemplarer.

40 prosent med firehjulstrekk

Caddy er virkelig i siget og noterte seg for 244 solgte eksemplarer i mai, det gir en markedsandel på imponerende 9,9 prosent. Omfattende modellutvalg og attraktive utgaver er noe av årsaken til suksessen:

- Generelt har vi solgt god med Caddy i hele år, og særlig har vi solgt godt med Caddy og Caddy Maxi 4Motion - hele 40% av salget er med firehjulsdrift! Caddy Maxi bidrar godt. Det var en ny modell i fjor som har kommet for fullt i år, sier Harald Frigstad som er direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

LES OGSÅ: Prisbombe med 4x4 og sju seter

Leveringstid på Hiace

HiAce--10
HiAce--10

Hva så med Hiace, er Toyota fornøyd med tredjeplassen?

- Nei, vi skulle gjerne hatt førsteplassen fortsatt vi, sier Toyotas informasjonssjef Espen Olsen.

- Men på Hiace sliter vi med nå med leveringstid. Det er nesten ikke biler på lager og neste lading biler vi får kommer i august. Og det merkes selvfølgelig også på salgsstatistikkene, sier Olsen.

Her kan du lese testen på Hiace i personbilutgave

Personvarebil

- Hiace trekker på årene, kommer det snart en ny utgave?

- Det jobbes med saken, så mye kan jeg i alle fall si. Men det er for tidlig å si noe konkret om når den kan komme, avslutter Espen Olsen.

I motsetning til tidligere da veldig mange av bestselger-varebilene var basert på personbiler (med den berømmelige "statskassa" inne i varerommet), må vi nå helt ned til sjuendeplassen for å finne en slik bil: Det er VW Touran som så langt har solgt i 618 eksemplarer som toseters varebil.

Den mest solgte SUV-baserte varebilen er for øvrig Toyota Land Cruiser, på tiendeplass.

Her er tallene for de 20 mest solgte varebilene i mai - og så langt i år:

tabell-varebil
tabell-varebil

Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

LES OGSÅ: Lønner det seg å bygge om varebil til personbil?