Dette er tabbe-toppen på veiene

Bilbergerne møter mange flaue fjes når de rykker ut.

Vi låser oss ute av bilen, brekker eller mister nøkkelen   og fyller feil drivstoff på tanken. Dermed møter bilbergerne mange flaue fjes når de er ute på oppdrag. Illustrasjonsfoto. (Foto: Falck)
Vi låser oss ute av bilen, brekker eller mister nøkkelen og fyller feil drivstoff på tanken. Dermed møter bilbergerne mange flaue fjes når de er ute på oppdrag. Illustrasjonsfoto. (Foto: Falck)

Det er ikke bare motorstopp eller andre tekniske problemer ved bilen som gjør at vi må ringe etter hjelp langs veiene. Nei, stadig flere må be om veihjelp etter å ha fylt feil drivstoff, låst seg ute av bilen eller mistet nøkkelen. Nå ber bilbergerne bilistene holde hodet kaldt i ferien.

– Vi ser en økning i antall anrop av denne typen, så mannskapene våre møter en del flaue fjes når de ankommer for å hjelpe, sier Irene Røsholt, avdelingsleder for Falcks vaktsentral, i en pressemelding.

Del med Facebook-vennene dine

Merkbar økning

Hittil i år har nærmere 2000 bilister bestilt veihjelp fra Falck fordi de har fylt feil drivstoff eller har kjørt tanken tom. Mer enn 3500 har ringt etter å ha låst seg ute av bilen, og nesten 1000 har fått bråstopp på turen på grunn av brukket eller mistet nøkkel.

Antall nødanrop på grunn av slike hendelser har økt merkbart i forhold til 2011.

SE OGSÅ: Denne bilvasken er nesten ikke til å tro

Farlig miks

– Alle kan gjøre feil, så det er ingen grunn til å skamme seg. Men det er jo veldig kjedelig når ferieturen må settes på vent på grunn av slike ting, sier Røsholt.

Hun oppfordrer feriebilistene til å beholde roen, ta hyppige pauser og sørge for god utlufting i kupeen.

– Stress, overoppheting og full bil er en potensielt farlig miks. Det kan være lurt å senke skuldrene og innstille seg på at det å være underveis også er en del av ferien. Oppkavede bilister gjør flere feil.

LES OGSÅ: Dette irriterer oss mest i trafikken

30.000 berginger

Også behovet for veihjelp på grunn av feil ved selve bilen øker, viser de ferskeste tallene fra Falck.

– Så langt i 2012 har vi passert 30 000 berginger som følge av motorfeil, startvansker og flatt batteri. Også veihjelp på grunn av defekt drivverk, gir, clutch, forstilling og bakstilling øker. Og havari som følge av defekt eksosanlegg har faktisk doblet seg, sier Irene Røsholt.

SE OGSÅ: Her er noen som virkelig dummer seg ut!

Tabbe-toppens Topp 3-liste:

1. Låst seg ute av bilen

2. Fylt feil drivstoff

3. Brukket/mistet nøkkel

Har du tabbet deg ut på veiene? Fortell i kommentarfeltet under: