Dette er verdens raskeste SUV

Her går det fort både i terrenget - og på bane.

Den er av de mest kompetente SUV-ene i terrenget - men Range Rover Sport kan også bite fra seg på banekjøring!
Den er av de mest kompetente SUV-ene i terrenget - men Range Rover Sport kan også bite fra seg på banekjøring!

Det høres kanskje ganske meningsløst ut å kjøre en stor SUV raskest mulig rundt en bane. Men også for denne biltypen er sporty kjøreegenskaper viktig. Kresne kjøpere vil ha en bil som både takler tøft terreng - og som kan kjøre fra det meste annet på veien.

Derfor er det mye prestisje involvert når Land Rover nå kan slå seg på brystet og erklære at deres Range Rover Sport SVR har satt ny rundetid-rekord for SUV-er på tyske Nürburgring.

Ett sekund kjappere

Med deres egen testfører bak rattet, klarte den digre SUV-en rundetid på imponerende 8 minutter og 14 sekunder.

Det er ETT sekund mindre enn tilsvarende tid for nykommeren Porsche Macan Turbo. Noe sier oss at det sannsynligvis ble kjørt noen runder før den tiden satt!

God nyhet: Macan skal bli billigere

Ny spesialavdeling

SVR er en ny toppversjon av Range Rover Sport, utviklet ved Jaguar/Land Rovers nye spesialavdeling Special Vehicles Operations.

De skal videreforedle merkenes modeller. Målsetningen er å ta opp kampen mot blant andre AMG og BMWs M-divisjon. Og med Range Rover Sport SVR er man tydeligvis godt i gang med det.

Kommer neste år

Under panseret finner vi konsernets velkjente 5-liters V8. Her med 550 hestekrefter.

Med Range Rovers sterke offroad-image, er det naturligvis viktig å sørge for at bilen også er kapabel i terrenget. SVR skal ikke ha ofret noe av dette. Ifølge Range Rover skal også komforten være akkurat like bra som på standardmodellene. 

Den nye toppmodellen skal være klar for lansering neste år.

Imponerende bil: Les testen av Range Rover Sport her

LES OGSÅ: Luksus-SUV på billigsalg