Dette er sannsynligvis verdens dyreste bil

Og den finnes i bare ett eksemplar.

Etter fire år med bilbygging er den klar: Rolls-Royce Sweptail. Den eies av en mann som både vil og kan betale det et slikt prosjekt koster. 
Etter fire år med bilbygging er den klar: Rolls-Royce Sweptail. Den eies av en mann som både vil og kan betale det et slikt prosjekt koster. 

Hva gjør du når du er virkelig seriøst rik – og vil ha en bil som ingen andre har?

Jo, da kan du for eksempel ta kontakt med Rolls-Royce. Ikke for å kjøpe en av de "vanlige" bilene deres (de er det jo tross alt ganske mange andre som har også), men for å be dem lage noe helt spesielt. Bare for deg!

Det er akkurat det en anonym riking har gjort. Etter fire år er bilen klar, og ble nylig vist på den super-eksklusive bilutstillingen Concorso d’Eleganza i Italia.

Samler på biler, båter og fly

Rolls-Royce Sweptail er navnet. Designet er inspirert av klassiske biler fra Rolls-Royce, pluss en ikke ubetydelig yatch-faktor. Og den har naturligvis vakt stor oppsikt.

Rolls-Royce vil ikke fortelle hvem eieren er (diskresjon er naturligvis viktig i disse kretsene), men mye tyder på at vedkommende bor i Europa. Bilen er nemlig typegodkjent for vår del av verden, blant annet i forhold til krav om kollisjonssikkerhet.

Eieren har også vært sterkt delaktig underveis i prosjektet, og har jobbet tett sammen med designerne hos Rolls-Royce. Vedkommende skal fra før ha en større samling av unike kjøretøy, båter og fly (!).

Ingen tvil når du ser denne grillen: Det er en Rolls-Royce!
Ingen tvil når du ser denne grillen: Det er en Rolls-Royce!

Her kommer bilen som kan fly

Bygge én og én bil

Selve bilen er basert på plattformen til Phantom Coupe, under panseret finner vi V12-motor på 6,75 liter. Dette er altså "standardvarer", det meste annet er designet og laget spesielt for denne bilen.

– Vi lytter nøye til hva våre viktigste kunder vil ha og gjør naturligvis hva vi kan for å oppfylle deres ønsker, forteller Rolls-Royce-sjefen Torsten Müller-Otvös.

For Rolls-Royce handler dette også om å gå tilbake til røttene, til den tiden man bygget én og én bil. Det koster naturligvis veldig mye mer enn masseproduksjon, men samtidig ser de at det er mange virkelig rike kunder som vil ha nettopp det: En bil ingen andre har.

Her er en av verdens dyreste biler på test – i Norge

Den største grillen noensinne

Hva det konkret har kostet, er ikke noe Rolls-Royce vil fortelle. Det har blitt spekulert i rundt 100 millioner kroner, det vil de hverken bekrefte eller avkrefte. Til britiske Autocar sier Müller-Otvös dette:

– Jeg kan si at det har kostet betydelige summer. Du kan uten problemer skrive at dette sannsynligvis er den dyreste nybilen noen gang. Vi priset hele prosjektet overfor kunden underveis. Det var en gentleman's agreement hele veien. Det var ingen fast pris. Dette var en drøm. Drømmen ble virkelighet og det koster litt penger.

Blant det kunden ønsket seg, var den største grillen noen gang på en Rolls-Royce. Den er laget av aluminium, og håndpolert til det som blir betegnet som "speil-finish". Da snakker vi blankt! Panorama-glasstaket er også digert. Det skal være ett av de største og mest komplekse som noen gang er laget til en bil.

Innvendig er det minimalistisk, og naturligvis materialer fra aller øverste hylle.
Innvendig er det minimalistisk, og naturligvis materialer fra aller øverste hylle.

Brukt Rolls-Royce: Det trenger ikke koste en formue

Champagne i midtkonsollen

Mens bilen utenpå er alt annet enn diskret , er interiøret langt mer minimalistisk. Her er det rene og ubrutte linjer. Eieren ønsket seg bare to seter, materialkvaliteten er naturligvis skyhøy.

Midtkonsollen skjuler forresten en svært eksklusiv løsning. Ved å trykke på en knapp, kommer det opp en flaske avkjølt champagne og to krystallglass. Perfekt når man har parkert bilen og skal ha picnic.

Tilbake til eieren: Her har ryktene begynt å gå allerede, og én ting er i alle fall klart. Ettersom vedkommende har tenkt å bruke bilen, er det nok bare et tidsspørsmål før det blir avslørt hvem han er.

Ser du denne bilen på Norges-ferie i sommer, må du ikke glemme å tipse oss i Broom!

LES OGSÅ: Unik Rolls-Royce dukket opp på låve i Molde

Hekken er svært spesiell og hinter mot både klassisk Rolls-Royve og yachter. 
Hekken er svært spesiell og hinter mot både klassisk Rolls-Royve og yachter. 

...og da blir luksus fra Range Rover nesten folkelig. Se mer i videoen under: