Dette er privatsjåførenes favorittbil

Joda, det er kåringer for dette også. Og helt til topps gikk denne super-BMW-en.

PS 7 serie ld eksterior
PS 7 serie ld eksterior

Når jobben din er å kjøre viktige (og helt sikkert også mindre viktige) personer rundt i komfort og luksus, er det klart du har lov til å være kresen i bilvalget. I Norge er det ikke så mange som har dette som jobb, men i England er markedet mye større.

Faktisk så mye større at privatsjåførene har sitt eget blad. Professional Driver Magazine heter det, og de kårer hvert år "Chauffeur Car of the Year".

Blant kriteriene er at dette skal være en optimal arbeidsplass. Selvfølgelig også at bilen skal gi kundene en best mulig opplevelse. Og så gjør det selvfølgelig ikke noe om drivstofforbruk og utslipp er lavt - og at bilen holder seg godt i pris.

Slo Mercedes og Lexus

Vinneren for 2009 er BMW 730Ld - som stakk av med prisen foran konkurrenter som Mercedes S-klasse og Lexus LS600h.

Les hvorfor vi tenkte på Derrick da vi testet 7-serie

I juryens begrunnelse heter det at BMW-en vant fordi dens "eksepsjonelle kombinasjon av stil, finish og ergonomi forandrer hele konkurransen i dette segmentet". BMW-en får skryt for eksklusivt materialvalg og et elegant og moderne interiør. Og kjøreeegenskaper og komfort vitner om at BMW er helt i toppklasse på dette området.

Diger bil

Fikk du lyst til å kjøpe bilen og sette i gang med din egen limousineservice? Da kan det jo være greit å vite at bilen har en startpris i Norge på 1 092 400 kroner - og det er før ekstrautstyr.

Til gjengjeld for du altså en forlenget 7-serie (den er hele 521 cm lang), med ekstremt høyt komfortnivå og massevis av luksus. 3-liters diesel høres ikke voldsomt ut i en så stor bil, men 0-100 km/t på 7,3 sekunder bør holde bra, også for kunder som har det bråttom!

Altfor dyrt? Du får brukt 7-serie ned i 20 000,- Les mer her

PS-7-serie-Ld
PS-7-serie-Ld