Dette er Norgesbilen framfor noen

VW Golf tar innersvingen på alle - og er Norges mest solgte bil. Se alle tallene her:

Illustrasjonsfoto. 2010 VW Golf GTI
Illustrasjonsfoto. 2010 VW Golf GTI

Bilsalget i Norge holder fortsatt koken. Etter en ørliten dupp i Juli (-2,8 %) så viser ferske tall fra OFV (Opplysninsrådet for veitrafikken) et solid pluss for måneden vi nettopp har lagt bak oss. Nærmere bestemt + 10,1 %.

Golf fortsatt i tet

Golf er fortsatt på førsteplass – jeg hadde nær sagt som vanlig. Forrige måned knep Mitsubishi ASX tilbake andre plassen fra VW Passat – og ASX klarer fortsatt å holde unna foran VW Passat på tredje.

Focus kommer bakfra...

Toyotas bestselger er fortsatt Avensis som innehar fjerdeplassen. Ford har kommet med ny Focus, som kommer susende opp bakfra og er så langt på femteplass. Forsetter Focus i samme takt passerer den Avnsis neste måned. Også på merke statistikken merker Toyota at Ford puster de i nakken.

Denne bilen utforder deg:

Modell-statistikken

Tabell-OFV
Tabell-OFV

Tvekamp Ford - Toyota

VW er her suverene og det skal mye til om de ikke kan ”surfe” inn til en ny Norges mest solgte-tittel. Men kanskje må Toyota bite i gresset og gi fra seg andreplassen til Ford? Det er uansett her slaget står...

Foreløpig leder Toyota med fattige 36 biler. Toyota gir nok nødig slipp på andreplassen sin, men er nok avhengige av et trumfkort for å makte å holde unna. Dette blir spennede!

Fra disse tre i tet er det et stykke ned til de neste plassene. Der kjemper Volvo og Mitsubishi om fjerde og femteplassen. Foreløpig leder Volvo, men bare med 52 biler.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Audi slipper tre nyheter på en gang:

Merke-statistikken

Tabell-02-OFV
Tabell-02-OFV

Test VW Golf Cabriolet: Her er den nye cabriolet-bestselgeren: