Dette er Norges mest populære bruktbil

Selges i en fei. Klarer du å gjette hvilken det er?

PS Hiace
PS Hiace

Toyota Hiace er historie - heretter må de som vil ha den lete på bruktmarkedet. (Foto: Benny Christensen)
Toyota Hiace er historie - heretter må de som vil ha den lete på bruktmarkedet. (Foto: Benny Christensen)

At noen bruktbiler er mer lettsolgte enn andre kommer vel neppe som noen stor overraskelse. Her er det store forskjeller på bruktmarkedet.

Men ville du gjettet at Norges mest lettsolgte bil er en av de minst moderne og sexy bilene på markedet? Rykende ferske tall fra Norges største markedsplass for bilsalg - finn.no - viser at Toyota HiAce er den bilen som selges raskest av alle!

Knuser konkurrentene

Finn.no har tatt utgangspunkt i forhandlerannonser og på bilmodeller hvor det er solgt minst 200 eksemplarer.

I gjennomsnitt ligger en HiAce ute i 13,1 døgn før den blir solgt. Dermed knuser den alle konkurrentene - og selvfølgelig en rekke biler som har adskillig høyere drømmefaktor en gode, gamle HiAce.

Overrasket? Det er også Brooms bilekspert, Benny Christensen:

Bjørn har hatt utrolige 500 HiAce - les mer her

Praktiske bruksegenskaper

- Ja, det er jeg! Jeg hadde i utgangspunktet trodd at en slik oversikt ville bli toppet av en SUV. Volvo XC90 er da også på andreplass, men den må altså se seg slått av HiAce. Ikke dårlig, Toyota!

- Men hva tror du dette skyldes?

- Det er i alle fall ikke fordi HiAce er topp moderne - for det er den slett ikke. Heller ikke kan den skryte på seg veldig mye komfort eller kjøreegenskaper. Men her er det praktiske bruksegenskaper, driftssikkerhet og kvalitet som gjelder. Og på disse områdene scorer denne bilen høyt, fastslår Benny.

Benny har selvfølgelig testet HiAce - les mer her

Private og bedrifter

- Hvem er det som skynder seg til bilbutikken for å kjøpe HiAce, tror du?

- Det er nok en god blanding av privatpersoner og de som driver egen næringsvirksomhet. HiAce er en super bil for de som trenger å få med seg mye. Her er det bare å laste inn.

- Mange småbedrifter som håndverkere eller butikker/kiosker, kjøper brukt for å holde kostnadene nede. Og HiAce er blant de bilene som har lite verditap. Det er langt mellom de virkelige billige bilene på markedet - selv om det er svært mange av dem.

Topp tre

13,1 dager tar det altså i gjennomsnitt å selge en Toyota HiAce på finn.no.

Volvo XC90 på andreplass bruker 13,5 dager, men en ny Toyota - nemlig Land Cruiser - tar tredjeplassen. Den står i gjennomsnitt 14,6 dager før den blir solgt.

Sjekk utvalget i Norges beste bruktbilguide - klikk her

HiAce_ute02 (Foto: Benny Christensen)
HiAce_ute02 (Foto: Benny Christensen)