Dette er Norges beste nybilkjøp akkurat nå

Erik jakter på nybil - og det beste kjøpet. Les hva Brooms bilekspert mener.

beste bilkjop (Foto: Fred Magne Skillebæk)
beste bilkjop (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Erik spør:

Hei håper du kan svare en familie på nybiljakt! Vi skal gå fra to til èn bil nå fordi vi har flyttet mer sentralt og planen er å kjøpe vår første nybil noen gang. Derfor trenger vi litt hjelp og lurer på om du kan svare på hva som er Norges beste nybilkjøp akkurat nå? Ettersom dette skal være eneste bil, trenger vi litt plass (har to unger) og den må være trygg og god å kjøre. Pris ikke over 400 000 kroner. Håper du har et godt forslag til oss!

Benny svarer:

Volvo V70 1,6 DRIVè (Foto: Fred Magne Skillebæk)
Volvo V70 1,6 DRIVè (Foto: Fred Magne Skillebæk)
Hei Erik. Det var litt av en utfordring! Det første som faller meg inn akkurat nå er Volvo V70 DRIVe. Nye og mer miljøvennlige motorer har redusert V70 prisene kraftig og dette er nå veldig mye bil for pengene! Startprisen er 342 900 kroner. Da får du en stor og sikker stasjonsvogn med et snev av status - til langt mindre penger enn bilene vi vanligvis sammenligner V70 med.

Du må ikke regne med noen racerbil, men den lille 1,6-liters dieselmotoren under panseret gjør en imponerende bra jobb. For i underkant av 390 000 kroner får du den i Summmum-utgave, da er den helt greit utstyrt.

Andre jeg også ville sjekket ut er konsernbrødrene Skoda Octavia og VW Passat. Vi tester akkurat nå Passat i BlueMotion-utgave til like over 300 000 kroner. Det er også veldig mye nybil for pengene.

Lykke til med valget!

Prisbombe fra Volvo - les testen her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her