Dette er noe av det viktigste når du skal selge bil

Mange sliter med å få solgt bilen akkurat nå.

Bilen skal selges, og bilder må tas. Hvordan skal du få de fine? (Foto: Benny  Christensen)
Bilen skal selges, og bilder må tas. Hvordan skal du få de fine? (Foto: Benny Christensen)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg har kjøpt ny bil og droppet å levere den gamle i innbytte da jeg syntes tilbudet fra forhandler var altfor lavt. Nå har den ligget ute i snart tre uker og jeg har ikke fått en eneste henvendelse på den. Har vært veldig bevisst på å finne rett pris og har lagt meg under de fleste andre biler av min type, men allikevel virker det helt dødt.

Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre og håper du kan gi meg et råd. Jeg legger ved finnkoden til slutt men ber om at du ikke publiserer den. Er det andre steder det kan være lurt å annonsere bilen, eventuelt tror du jeg kunne fått god pris på en auksjon? Bor i Trondheim, men har skrevet at jeg kan være behjelpelig med frakt av bilen til andre deler av landet. Nå håper jeg virkelig at du kan hjelpe meg litt på vei!

Benny svarer:

Hei sann! vi satt akkurat og snakket her på kontoret om hvor mange bilannonser det ligger på finn.no akkurat nå, over 63.000! Da er det naturligvis ikke så helt lett å "trenge gjennom".

Jeg har vært inne og sett på din annonse og jeg tror jeg har i alle fall ett godt råd til deg: Ta nye bilder – og ta flere bilder! Det ser ut som du har fotografert bilen din på kveldstid, det er i alle fall temmelig mørkt på bildene. Det er nok ikke smart. Gode bilder er viktig både for å vise fram bilen best mulig – og ikke minst å få de som ser på annonsen til å få lyst på nettopp din bil.

Jeg anbefaler alltid å legge litt jobb i dette. Begynn med å vaske (og gjerne polere) bilen, støvsug og rydd innvendig. Så finner du et bra sted å ta bildene, det beste er gjerne å ha en så rolig bakgrunn som mulig. Det er bilen som skal komme fram best mulig her, ikke en masse ting i bakgrunnen.

Ta flere bilder av den, fra ulike vinkler. Gode interiørbilder er også viktig.

Brooms bruktbilskole: Her får du mange gode råd

Skape kjøpelyst

Jeg ville også laget en innholdsrik annonsetekst. Fortell om bilen, utstyr, servicehistorikk og påkostninger osv. Det er viktig å trekke fram alt som kan skille den fra lignende biler på markedet. Du skriver ingen ting om når den sist var på EU-kontroll, det bør du ha med.

Husk at teksten også skal være med på å skape kjøpelyst hos dem som leser annonsen. Du bør ikke overdrive og absolutt ikke lyve – men det er lov å være litt entusiastisk her.

Finn er i særstilling størst på bilannonser i Norge. Men du kan også forsøke zett.no og autodb.no. Kanskje også lokalavis. Auksjon er gjerne siste utvei for mange når de skal selge bil, her er prisene som regel lave og du har heller ingen garanti for at bilen blir solgt.

Jeg ville i alle fall forsøkt med å gi annonsen din en skikkelig facelift først. Så bør du nok også vurdere om du ikke skal gå litt ned i pris. Det er nå en gang slik at det meste blir solgt til slutt, bare prisen er lav nok.

Lykke til!

Her får du hele oppskriften: Brooms fotoskoleStort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: