Dette er Mini-cabrioleten du har råd til

Mini Roadster kan komme allerede neste år. Og den blir billig.

PS mini roadster (Foto: Johannes Eisele/Scanpix)
PS mini roadster (Foto: Johannes Eisele/Scanpix)

Mini er i ferd med å vokse til en hel familie biler og en av de mest interessante av dem blir vist for første gang på Frankfurt-utstillingen akkurat nå. Roadster Concept er en toseters cabriolet med stofftak.

Og dette er bilen som virkelig kan gjøre roadster-moro tilgjengelig for mange. Her ligger det nemlig an til svært hyggelig prising. Ingen ting er foreløpig bekreftet, men både vekt og motorstørrelse peker mot at Mini Roadster kan bli en prisbombe.

To seter

Dagens Mini cabriolet starter på 267 900 kroner. Hvis Mini vil prise aggressivt, bør Roadster komme helt ned mot 200 000 kroner.

Les testen av Mini Cooper S her - klikk her:

Hva er det så som skiller Mini Roadster fra Mini cabriolet? Først og fremst at Roadster bare har to seter. Plattformen er den samme og opp til vindusrutene er det aller meste felles.

Stort bagasjerom

Roadsteren dropper altså baksetet, men til gjengjeld får du da et romslig bagasjerom. 250 liter er samme volum som i søstermodellen Mini Coupe - og det er mye, mye mer enn du kan få inn i Mini cabriolet.

Mazda gjør mye av det samme med MX-5 - les mer her:

Alt tyder på at Mini kommer til å tilby Roadster med 1,6-liters motor og sannsynligvis både i Cooper og Cooper S-utgave.

Neste høst

Med lav vekt og veldig lite ekstra krims-krams, bør ytelsene kunne bli veldig bra. Bilen vil også passe det norske avgiftsnivået svært godt.

Søstermodellen Mini Coupe er bekreftet produksjonsklar neste år og sannsynligvis skal også Roadster-produksjonen starte da. Det vil si at vi kan ha bilen på markedet på høsten 2010.

PS-mini-2 (Foto: Johannes Eisele/Scanpix)
PS-mini-2 (Foto: Johannes Eisele/Scanpix)