Dette er kvinne-favoritten

Klarer du å gjette hvilken bil som er nummer èn hos jentene?

kvinnebilen
kvinnebilen

Tror du det er forskjell på hva kvinner og menn velger når de skal kjøpe nybil? Da har du helt rett.

Tradisjonelt har småbilene vært "kvinnebilene". Slik er det et stykke på vei fortsatt. Og bilen som i dag er den suverent mest populære hos jentene startet livet sitt som en småbil - før den begynte å vokse seg større.

Høy kvinneandel

Norges mest solgte kvinnebil er nemlig VW Golf.

PS-Golf-Europavinner
PS-Golf-Europavinner

Kanskje ikke veldig overraskende i og med at dette også er Norges mest solgte bil - men kvinneandelen til Golf er også svært høy sammenlignet med de fleste konkurrentene.

Dette er med andre ord en ekte jentebil!

Hvorfor så Golf? Vi tar en telefon til Jan Erik Haugen som er informasjonsansvarlig for Volkswagen hos importøren Harald A. Møller AS:

Her kan du lese testen av VW Golf

Opptatt av sikkerhet

- Volkswagen Golf har en bred målgruppe med mange forskjellige motorer og utstyrsvarianter som gjør at bilen appelerer til både unge og gamle - og ikke minst kvinner, sier Haugen.

- Hva tror du er det viktigste for kvinner når de velger bil?

- Helt sikkert summen av mange faktorer, slik det er for alle som kjøper bil. Men vi vet av undersøkelser om preferanse for bilvalg at kvinner legger stor vekt på sikkerhet og trygghet. Da gjør det selvfølgelig ikke noe at Golf ble kåret til den sikreste bilen i EuroNcap-testen i 2009, sier Jan Erik Haugen.

Også SUV

Bak Golf på en suveren førsteplass i fjor, finner vi en bil som tok en like suveren andreplass, nemlig Nissan Qashqai. Og den viser en interessant utvikling i hva kvinnene velger.

SUV-ene har nemlig gjort sitt inntog også hos dem - men da helst de litt mindre prangende utgavene. Også VW Tiguan, Honda CR-V og Toyota RAV4 er nemlig inne blant de 20 mest populære kvinnebilene.

SUV-duellen: Les mer her:

Interessant utvikling

- Qashqai er faktisk en av de bilene vi har fått mest respons på av kvinner når vi har hatt den på test. Tydelig at den bilen appellerer til mange av dem, forteller Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Jeg synes det har vært en veldig interessant utvikling på hva kvinnene kjøper. Vi skal ikke så veldig mange år tilbake i tid før de nesten uten unntak valgte småbiler. VW Polo, Nissan Micra, Toyota Yaris, Ford Fiesta osv osv. Men nå velger også jentene mye mer variert.

- Vi vet jo at mange kvinner er vel så bilinteressert som menn. Da skulle det jo bare mangle at ikke de også velger bil med både hjertet og hjernen, sier Benny.

Bilen som oppfyller hele ønskelista - les mer her

Det var en bil som denne - en Nissan Qashqai - rogalendingen  kjøpte. Eller snarere: Trodde han kjøpte... Det ble etter hvert en svært kostbar historie. (Foto: Gunnar Omsted)
Det var en bil som denne - en Nissan Qashqai - rogalendingen kjøpte. Eller snarere: Trodde han kjøpte... Det ble etter hvert en svært kostbar historie. (Foto: Gunnar Omsted)