Dette er framtids-Mercedesen

Og det beste av alt: Den blir ikke blir spesielt dyr heller!

Mercedes konsept
Mercedes konsept

Her er en liten smakebit på en av bilene Mercedes har stor tro på i årene som kommer. Konseptet F800 skal vises første gang på Geneve-utstillingen i mars - men dette bildet har lekket ut på forhånd.

Dette er et nytt medlem av den litt diffuse bilklassen "firedørs-coupe". Mercedes har selv spydspissen her med CLS. Senere har biler som VW Passat CC, Audi A5 Sportback og BMW 5-serie GT kommet til - og mange flere er på gang.

Ned i pris

F800 er lillebroren til CLS og skal i praksis avløse dagens CLC. Det betyr altså at Mercedes tar med seg firedørs coupe-løsningen ned til C-klassen - og dermed ligger det også an til priser langt under det du i dag på punge ut med for en CLS.

CLC er en stor skuffelse. Les testen her

4,73 meter lang er ikke dette akkurat noen kompaktbil. Men den svøpende taklinja spiser mye innvendig plass, så det er vanskelig å få en bil som dette til å bli funksjonell og anvendelig hvis ikke lengden er tilstrekkelig.

Deler med A- og B-klasse

Bagasjerommet skal romme 440 liter. Ikke spesielt stort, men bruktbart for bilstørrelsen.

F800 deler mye av mekanikken sin med neste generasjon Mercedes A- og B-klasse. Sannynligvis blir den forhjulsdrevet, men bilen vil også komme med firehjulstrekk og det ryktes allerede om en 300-hesters AMG-versjon, øverst i modellutvalget.

Plutselig ser E-klasse coupe ganske ordinær ut. Les mer om den her

Kommer om tre år

Designmessig vil vi finne mange trekk fra denne konseptmodellen på andre generasjon CLS som nå ikke er veldig langt unna.

F800 er ventet i salg mot slutten av 2013.

Lyst på brukt CLS? Les mer om den her

Dette er et av de nyeste spionbildene av kommende, andre generasjon CLS. Her i AMG-versjon. (Foto: Scoopy)
Dette er et av de nyeste spionbildene av kommende, andre generasjon CLS. Her i AMG-versjon. (Foto: Scoopy)