Dette er forbudt nesten over alt

Vannscooter er forbudt moro for de fleste av oss

Vannscooter er gøy   men ikke lovlig mange steder i Norge.
Vannscooter er gøy men ikke lovlig mange steder i Norge.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Heia Benny tar sjansen på å at du kan svare på noe som ikke handler om bil men som også er kult. Nemlig Vanscooter. Hører så veldig mye forskjellig om dette, om det er tillatt eller ikke. Noen sier at det er strengt forbudt, andre at det er lov enkelte deler av landet. Vet du svaret? Drømmer om å kjøpe en sånn i sommer!

Benny svarer

Heisann. Skjønner godt at dette virker uoversiktlig, ja. Jeg har også hørt mye forskjellig om dette. Det var jo mange som hadde det veldig moro med vannscooter, inntil dette ble forbudt i Norge.

For det er altså utgangspunktet her: Det er et generelt forbud mot å kjøre vannscooter i Norge, men de enkelte kommunene kan gjøre unntak og tillate det hos seg.

Nå jobbes det imidlertid med nye forskrifter på området og et av forslagene der er at det skal strammes inn på kommunens muligheter for å gi dispensasjon, altså at det skal bli enda vanskeligere å få kjøre vannscooter.

Jeg har lest at ulovlig bruk straffes med bot fra 4000-5000 kroner. Dette kan altså bli svært kostbart, hvis man bare tar sjansen.

Jeg ville uansett sjekket med den aktuelle kommunen først og se om det er lov å kjøre vannscooter der du ønsker å gjøre det.

Lykke til!

Her har du den perfekte sommerferie-båten

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: