detalj Jaguar XJ
detalj Jaguar XJ

Dette er favorittbilen til de virkelig proffe gutta

Tok innersvingen på både BMW og Mercedes

Dette er nye XJ - en bil Jaguar forventer seg mye av.
Dette er nye XJ - en bil Jaguar forventer seg mye av.

Britiske Professional Driver er magasinet for de som lever av å kjøre andre rundt, blant annet privatsjåfører både i det offentlige og det private.

Og denne yrkesgruppa kan det jo være smart å høre på, når de vurderer biler. Her snakker vi førstehånds kjennskap - og de er er ofte også særdeles godt vant.

Nå har de akkurat kåret Professional Driver's Car for 2010, her går en nykommer helt til topps.

Tar innersvingen

Vinneren er nemlig nye Jaguar XJL (L for ekstra lang). Den vinner ikke bare sin kategori (Chauffeur car of the year), men går også helt til topps sammenlagt. Dermed tar Jaguaren innersvingen på fjorårets vinner, BMW 730Ld og en annen svært tøff konkurrent - Mercedes S350 LWB som i år endte på andreplass.

I juryens begrunnelse får Jaguaren mye skryt for designet. På dette området mener de bare Porsche Panamera kan matche den. Også Jaguar-interiøret får toppkarakterer - sammen med fremragende kjøreegenskaper.

Jaguar hyret inn Jay Leno for å avduke XJ - les mer her

Andre vinnere

Bakseteplass er så klart viktig for biler som dette. Her kommer Jaguaren litt dårligere ut enn 7-serie og S-klasse når det gjelder takhøyden, men beinplassen er minst like god som på konkurrentene, ifølge Professional Driver.

Vi legger til at BMW 530d GT vant i kategorien "Executive car", Skoda Superb stasjonsvogn det samme i "Private Hire car", mens Ford Galaxy ble kåret til vinneren i kategorien "Multi-purpose".

Billigere enn du tror: Les brukttesten av Jaguar XJ her

Jaguar XJ
Jaguar XJ