Dette er et av verdens dyreste nummerskilt

Her holdt det ikke akkurat å by "pålydende"!

Her går skiltet under hammeren   for langt mer enn 'pålydende'!
Her går skiltet under hammeren for langt mer enn "pålydende"!

Hvor mye ville du betalt hvis du kunne byttet ut nummerskiltet ditt med et som bare inneholdt tallet 1000? Skulle du ha stukket av med dette på DVLAs auksjon i England måtte du ha vært forberedt på å bla opp skikkelig.

1 000 gikk nemlig nylig under hammeren - og budene stanset ikke før de kom opp i 80 000 pund, eller rundt 760 000 kroner etter dagens kurs.

Ikke anonym så lenge

Det var ti ganger mer enn minstebudet som var satt til 8000 pund. Dette er det aller første nummerskiltet i en ny serie som inneholder tre nuller og det er ventet nye høye beløp når flere skilt i denne serien kommer ut på auksjon.

Budgiveren vil være anonym, men det varer naturligvis ikke lenger enn til han eller hun har puttet skiltet på bilen sin.

-Hvorfor har vi ikke personlige nummerskilt i Norge? Les mer her

Verdens dyreste

Men det er fortsatt et stykke til verdens dyreste nummerskilt. Eller rettere sagt, det er langt fram til skiltet som innehar «verdensrekorden». Ikke overraskende finner vi det i De forente arabiske emirater.

Skiltet bestående av kun tallet 1 ble solgt for nærmere 70 millioner kroner til en sjeik fra Abu Dhabi.

VIP1

Det nest dyreste skiltet består av tallet 5, og gikk for halve prisen i 2007.

Av kjente personer «leder» oljemilliardær og Chelsea-eier Roman Abramovitsj skiltkonkurransen etter å ha punget ut nærmere tre millioner kroner for VIP1. Det er ikke bare på kjøretøyet storfolk skal kjennes ...

Bruke pengene på bilen i stedet? Du får fin Audi Q5 til 760 000,-