Dette er en riksvei

Opptil 40 cm dype krater midt i veien. Dagpendler Rune Larsen fortviler.

HULLETE: Her er noe av det som møter bilister på Kvaløya. Bildene er tatt onsdag morgen. Foto: Privat/ Rune Larsen, nordlys.no/ANB
HULLETE: Her er noe av det som møter bilister på Kvaløya. Bildene er tatt onsdag morgen. Foto: Privat/ Rune Larsen, nordlys.no/ANB

Veistandarden på riksvei 862 på Kvaløya utenfor Tromsø gjør dagpendler Rune Larsen regelrett forbannet. Nå ber han Statens Vegvesen rydde opp snarest, skriver nordlys.no.

- På veiene utover er det store krater, som er opp mot 40 centimeter dype, anslår Larsen, som pendler mellom Brensholmen og Tromsø daglig.

- Jeg må stoppe to ganger hver vei for banke is av hjulbuene, slik at jeg i det hele tatt kan svinge. Forrige uke hadde jeg bilen inne til avriming tre ganger, men det hjelper ikke lenge, fortsetter dagpendler Larsen.

Frykter stygge ulykker

Han frykter de dårlige veiene mellom Kattfjorden og Brensholmen kan få fatale følger.

- Det er også en fare for at isen legger seg på bremseslangen. Da er det plutselig en viktig del av bilen som ikke fungerer, sier Larsen.

- Aller verst er det hvis man kjører via Straumsbukta. Der er veien svært ujevn, for å si det forsiktig, legger han til.

Utfordrer Vegvesenet

De store issvullene og hullene på veiene oppsto etter forrige mildsværperiode for to uker tilbake.

- Statens Vegvesen skylder bare på Lemminkäinen, men det er Vegvesenet som har det overordnede ansvaret. Jeg utfordrer ledelsen i Statens Vegvesen til å ta seg en tur ut selv og se hvordan det står til. De vil nok få seg en aha-opplevelse. Og de bør ta med en stor matpakke, for det kommer til å ta tid å befare disse veiene, anmoder Larsen.

Lover bedring torsdag

- Det jobbes i øyeblikket med å utbedre begge veiene som fører til Brensholmen.

Det sier distriktsdirektør Ingeborg Solberg i Statens Vegvesen.

- I løpet av torsdag skal begge disse veiene være i god stand igjen, lover hun overfor Nordlys klokken 12.45 onsdag.

- Har det ikke gått vel lang tid siden problemene oppsto på disse veistrekningene?

- Det kan du godt si. Det har vært prekært mange steder, og vi har valgt å gjøre det skikkelig fremfor å klatte litt her og der, svarer Solberg.

Hun forteller om en strøm av henvendelser, både fra bilister på Kvaløya og andre steder i Troms.

- Ja, det har vært mange telefoner i det siste. Mange ringer Vegtrafikksentralen, men kommer ikke gjennom. Men nå er den akutte situasjonen snart over, forsikrer hun.

Du kan lese flere motorsaker hos nordlys.no - klikk her