Dette er en ekte luksus-bombe

Nye Audi A8 er en skikkelig drømmebil. Akkurat nå kjører vi den i Spania.

A8 Kjetil
A8 Kjetil

- Dette er først og fremst en veldig imponerende bil! Når Audi skal lage luksusbil, gjør de det skikkelig! Her får du alt du kan tenke deg av luksus- og komfortutstyr - pakket inn i et sporty og elegant ytre. Det er kanskje ikke så veldig mange som har råd til å kjøpe splitter ny Audi A8. Men det er all grunn til å misunne heldiggrisene som har muligheten, sier Brooms Kjetil Høye Sviland.

Han er en av de første journalistene som får kjøre bilen. Lanseringen finner sted akkurat nå - i Marbella i Spania. Og her er Kjetils førsteinntrykk etter å ha kjørt bilen i noen mil.

Musestille

PS-A8-interiør
PS-A8-interiør

- Det første jeg merker er hvor stille den er! Støydemping er jo i aller høyeste grad en del av komfort-opplevelsen og her er det stille. A8 er en diger bil, men takket være mye bruk av aluminium er den lettere enn de fleste konkurrentene. Det gjør den også veldig lett håndterlig til å være så stor. Jeg kan ikke tenke meg mange biler som vil være mer komfortable å sluke europeiske motorveier i 200 km/t med

Her kan du ha det morsomt på svingete veier - eller du kan ha det utrolig behagelig når veien går rett fram.

Les mer om brukt A8 i Brooms bruktbilguide - klikk her

372 hk

- Ja apropos behagelig - har du fått testet baksetet også?

- Så klart - måtte jo det! Bak er det et midtarmlene som er julaften for enhver gadget-freak. Her er det et herlig utvalg knapper som styrer det meste. Flaskeholder med mulighet for kjøling. Du føler deg som en konge i baksetet, selv om det selvfølgelig er mest stas å kjøre selv, forteller Kjetil.

- Bra testveier, eller?

- Jepp! Motorvei i starten og der klarer A8 seg akkurat som forventet. Dette er jo en autobahn-cruiser og du merker overhodet ikke farten. Det bare flyter avgårde, Men jeg ble veldig imponert da vi kom inn på mindre og mer svingete veier. Det er rett og slett morsomt å kjøre denne bilen - og det gjør selvfølgelig ikke noe at testbilen vår har 4,2-liters bensinmotor 372 hk og 445 newtonmeter.

Vi har testet lillebror A6 i "spareutgave" - les mer her

Konservativ teknologi

- Den går bra?

- Ja, som et uvær! Det er en herlig respons når jeg trykker gassen i bånn, samtidig som det er super-super kultivert.

- Denne bilen er jo et lite utstillingsvindu for alt det Audi kan oppvise av teknologi, men det er gjort på en konservativ måte. Det er hjul og knapper som er lette å bruke - og du går deg ikke vill i fancy løsninger. Smart, for målgruppa til denne bilen er selvfølgelig godt voksne.

Slutt på tafsing

- Ja, forresten - det må du få med: Midtkonsollen foran! Den er så bred at jeg nesten får Hummer-assosiasjoner.

Dette er definitivt bilen for de som har vært gift en stund og har slutten med tafsing på bilturer, sier Kjetil.

Her kan du lese om alle Audi-modellene i Brooms nybilguide

PS-A8-bakfra
PS-A8-bakfra