Ford_ Mondeo_ST220_stasjons
Ford_ Mondeo_ST220_stasjons

Dette er en av de morsomste stasjonsvognene du kan kjøpe

226 hk og skikkelig ulv i fåreklær – til under 200 000 kroner.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei sann er på jakt etter ny stasjonsvogn og har veldig lyst på noe som ikke er helt døllt. Har sett på alt det vanlige som Passat og Octavia og A4 men så kom jeg over en bil som får hjertet til å banke litt fortere. Ford Mondeo høres kanskje ikke så sprekt ut men hva tror du om den i ST220-utgaven? 226 hestekrefter og det meste av utstyr og bilen jeg har sett på blir min for 200 000 kroner. Tror jeg kan presse litt pris også. Den har gått 125 000 kilometer og har bare hatt en eier her i Norge (den er bruktimportert). Tror du dette er et godt kjøp? Håper du kan svare ganske hurtig får jeg må bestemme meg raskt.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest solgte stasjonsvogn

Benny svarer:

Hei du. Kult valg! Dette er en skikkelig ulv i fåreklær og en av godbitene ute på bruktmarkedet som ikke så veldig mange vet om.

Denne generasjonen Mondeo var jo ikke akkurat verdens mest spenstige bil, så desto morsomt at Ford tråkket til med en så kul utgave som dette.

3-liters V6-eren har 226 hestekrefter og kjøreegenskapene henger absolutt med (det har Ford vært flinke på lenge). 7,4 sekunder på 0–100 km/t sier sitt, det er ikke så veldig mange stasjonsvogner som kjører fra denne i lyskryssene.

Forrige generasjon Mondeo ble en ganske bra bil etter hvert. ST220 kan være hasard å kjøpe hvis forrige eier har lekt rallysjåfør hver gang han var ute med den. Derfor må du sjekke nøye. Komplett servicehefte er et must, sjekk også at vanlige slitedeler er skiftet. Og du bør absolutt ta en test på bilen før du kjøper, ellers kan det bli rådyrt.

Prisen høres ikke ille ut, men heller ikke supergunstig. Jeg ville forsøkt å presse den ned litt mer før du slår til. Er bilen fin, får du en skikkelig heftig stasjonsvogn for pengene. Lykke til!

LES OGSÅ: Her er en til som er ulv i fåreklær

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Andre gode forslag på heftig stasjonsvogn? Skriv i kommentarfeltet under: