Dette er drømmen for trange parkeringsplasser

Utfordring: Hvordan få en diiiiger dør til å forsvinne helt? Her er svaret!

Genialt   eller? Det ser i alle fall ganske spektakulært ut når du ankommer på denne måten! Bilde fra www.youtube.com.
Genialt eller? Det ser i alle fall ganske spektakulært ut når du ankommer på denne måten! Bilde fra www.youtube.com.

Hvor ofte har du stått på en trang parkeringsplass og oppdaget at bilen på naboplassen står så tett inntil din bil at du sliter med å få opp døren?

Problemet blir mer og mer aktuelt etterhvert som parkeringsplassene skal romme flere og flere biler. Og kjører du en todørsbil i tillegg skal du gjerne være smal over knærne for å få vridd dem inn i setet, i håp om at resten av kroppen vil følge etter på mirakuløst vis.

Nå er det noen tiår siden todørsbilene gikk av moten her hos oss. I USA har de fortsatt å ha et solid fotfeste, ikke minst i "personal luxury car"-segmentet. Da er de gjerne forholdsvis store, og det er gjerne også de som skal få plass i dem etter at de har brøytet seg inn gjennom de store dørene.

Det er i alle fall ikke noe å si på adkomsten her! Bilde fra www.youtube.com.
Det er i alle fall ikke noe å si på adkomsten her! Bilde fra www.youtube.com.

Gjør døren høy og porten vid

En bil som den på bildene gjorde en rask visitt på eBay forleden, men forsvant fort igjen. Kanskje kan det ha vært i overkant mange spørsmålstegn i historikken på den til at den lot seg selge, men bilen er interessant uansett. For her har man på sett og vis løst problemet med dørene som kommer i veien.

Og FOR noen dører, dessuten...

De årvåkne vil ha sett at vi snakker om en Lincoln Mark VIII, en 1993-modell, som ved første øyekast ser rimelig standardmessig ut. Men den mangler dørhåndtak. Og er ikke dørene enormt lange?

Ifølge den totalt udokumenterte forklaringen som fulgte bilen skal denne ha blitt bygget som konseptbil av eksterne Joalto Design INC i Detroit, på oppdrag fra Ford. Den skulle etter sigende brukes til å oppnå intern godkjenning for et videreutviklingsprosjekt blant toppene i konsernet. De så at problemet med trange parkeringsplasser var i ferd med å øke, og vurderte dette som en mulig løsning.

Helt til de fikk se konseptbilen.

Den skal de ikke ha likt. Dermed ble prosjektet droppet, og konseptbilen beordret sendt til destruering for å skjule alle spor.

Les også: Kia-konsept med kreativ dørløsning

Kunne bestilles av menigmann?

Om historien stemmer vet vi ikke noe om. De store, spesialstøpte sidevinduene og mekanikken som faktisk senker døren helt ned til normal terskelhøyde vitner om at det har vært mye jobb for å få til dette, så noen billig konvertering er det helt klart ikke.

Og vi finner en meget forseggjort reklamefilm for den samme konverteringen fra et firma ved navn Jatech (beslektet med Joalto Design?), som kan tyde på at det faktisk var mulig for menigmann å bestille slike konverteringer.

Løsningen er uansett interessant, og den bygger åpenbart på noen løsninger som allerede hadde vært i produksjon da denne bilen etter sigende ble bygget i 1993.

Del med vennene dine på Facebook

Klikk på videovinduet under for å se reklamefilmen: