lexus LS 600H beskjært
lexus LS 600H beskjært

Dette er det mest solgte luksusmerket i USA

Ikke amerikansk - eller tysk. Gjetter du hvilket?

Premiummerkene er på vei opp i USA, til tross for generelt dårlige tider. Og de som gjør det aller best så langt i år er Lexus.

Etter en kjempemåned i mai er Lexus nå størst av premiummerkene i USA. Mercedes yppet seg tidligere i år, men nå er Lexus tilbake i den posisjonen de har hatt i mange år på det amerikanske markedet.

Passert 90 000

lexus-LS-600H
lexus-LS-600H

Lexus har hatt svært gode tilbud både på leasing og finansiering og de er særlig de rimeligere modellene som ES og IS som har solgt virkelig godt.

Maitallet for Lexus er 22 216 - Mercedes endte på 19 184.

Så langt i år har Lexus solgte 90 089 biler i USA. Tallet for Mercedes er 88 010, men det inkluderer også varebilen Sprinter. Ser vi bort fra den, har Lexus en større ledelse. BMW på tredjeplass har solgt 81 450 biler så langt i år.

Mest solgte Lexus i Norge er en SUV. Les testen her

Svakt for Jaguar

Vi må ned til fjerdeplassen for å finne beste amerikanske merke. Cadillac solgte 12 384 biler i mai. Hondas luksusmerke Acura endte på 11 766, Audi gjorde sin beste mai noensinne i USA og endte på 9205 biler, mens Nissans Infiniti klarte 8091 salg.

Mens de fleste statusmerkene har plusstall, gikk det verre for Jaguar. De falt 18 prosent og endte på svake 962 biler. Det kan umulig den indiske Jaguar-eieren Tata være fornøyd med.

LES OGSÅ: Her er Jaguars nye luksusbil

Dette er nye XJ - en bil Jaguar forventer seg mye av.
Dette er nye XJ - en bil Jaguar forventer seg mye av.

Hva er ditt favorittmerke blant disse? Det kan du fortelle alle andre Broom-lesere om i kommentarfeltet under: