Dette er den norske SUV-favoritten

Flere tusen stemte på sin favoritt etter gårsdagens Broom Live-sending. Her er resultatlista:

Mitsubishi Outlander er favoritten. Nå kommer den også straks i facelift utgave.
Mitsubishi Outlander er favoritten. Nå kommer den også straks i facelift utgave.

Oppgaven var å stemme fram hvilken SUV du ville valgt til 500 000 kroner. Her finnes det massevis av spennende alternativer, både nykommere og litt mer etablerte aktører.

At dette en biltype som appellerer til det norske folk, viser responsen: Flere tusen stemmer kom inn! Her er resultatet:

(Artikkelen fortsetter under tabellen)

SUV-avstemning-10.11
SUV-avstemning-10.11

Overraskende resultat

- Dette var litt overraskende - og veldig moro sier Knut Skogstad, redaktør her i broom.no

- At Mitsubishi Outlander vinner over premiumbiler som Volvo XC 60, Audi Q5 og ikke minst nykommeren BMW X1 hadde jeg ikke trodd i utgangspunktet. Men Outlander er en bil mange er glade i. Og kombinasjonen SUV og plass til sju et det ikke mange som gjør bedre enn Outlander, sier Knut.

Noe nytt i klassen

- Mazda CX-7 på andreplass er vel også overraskende?

- Ja, absolutt. Men denne bilen vet vi at mange er spente på. CX-7 representerer noe litt nytt i denne klassen. Kult design og sporty kjøreegenskaper. Tidligere har den vært altfor dyr, men med den nye dieselmotoren kan plutselig konkurrere mot mange i denne klassen.Dette var kandidatene:


Audi Q5

Audi Q5 2,0 TDI (Foto: Benny Christensen)
Audi Q5 2,0 TDI (Foto: Benny Christensen)

Audi Q5 har kjapt blitt favoritten til mange SUV-kjøpere i denne klassen. Moderne og utslippsvennlige motorer gir ganske hyggelig startpris. Det blir fort mye dyrere, og til 500 000 kroner får du ingen utstyrsorgie.

Premium-følelsen er på plass og her har du nok plass til en hel familie. Storebror Q7 havnet fort i skygget da denne ble lansert.

Les test av Audi Q5 2.0 TDI her.

BMW X1

BMW X1 (Foto: Ole Martin Lundefaret)
BMW X1 (Foto: Ole Martin Lundefaret)

En av høstens mest spennende nyheter. Nå kan du også lese testen av den her på broom.no. X1 gir premiumfølelse til samme pris som de tradisjonelle folke-SUV-ene.

Her er det fokus på svært gode kjøreegenskaper og plassen er bedre enn du får inntrykk av fra utsiden. Du får den både med to- og firehjulstrekk. Fine motorer og mye å velge mellom på utstyrsfronten.

Honda CR-V

Du får ikke CR-V med diesel og automat. (Foto: Fred Magne Skillebæk)
Du får ikke CR-V med diesel og automat. (Foto: Fred Magne Skillebæk)

CR-V er her i tredje generasjon og denne har klatret et stykke opp og forbi de fleste japanske konkurrentene.

Fine kjøreegenskaper og nesten like mye høyreist stasjonsvogn som en SUV. Hondas 2,2-liters dieselmotor er en av de beste i klassen. Dette er favoritten til svært mange norske "hytte-familier".

Her kan du lese duellen mellom Honda CR-V mot VW Tiguan.

Mazda CX-7

CX-7 og de øvrige Mazda-modellene må fortsatt nøye seg med tre års garanti.
CX-7 og de øvrige Mazda-modellene må fortsatt nøye seg med tre års garanti.

Rykende fersk - i alle fall i denne prisklassen. CX-7 ble første lansert med stor bensinmotor, det ga en pris som gjorde den så godt som uselgelig.

Men nå er CX-7 endelig her med dieselmotor. Dermed er den innenfor rekkevidde for en halv million. Til det får du en sporty og velkjørende bil som absolutt skiller seg ut i forhold til konkurrentene.

Mazda CX-7 kom nylig med diesel. Her er testen.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander

Sju seter og fin dieselmotor (fra VW) har gjort Outlander til en favoritt hos mange bilkjøpere som trenger kombinasjonen av plass og framkommelighet.

En røff og slitesterk bil som absolutt ikke gir seg ut for å være noe annet enn den er. Facelift er like rundt svingen, vi håper Mitsubishi benytter anledningen til å friske opp interiøret litt også.

Se hva Broom mener om Outlander som bruktbil.

Volvo XC60

Volvo-XC60-08-forfra (Foto: Hans Peter L'Orange)
Volvo-XC60-08-forfra (Foto: Hans Peter L'Orange)

En av de mest spennende Volvo-modellene på lenge. XC60 markerer seg sterkt i klassen og har veldig mye å by på av både komfort og luksusfølelse.

Fås med både to- og firehjulstrekk. Holder det med forhjulstrekk, kan du spare mye penger. Et av klassens lekreste interiører er på plass.

Les test av Volvo XC60 med firehjulstrekk.

VW Tiguan

VW-Tiguan-speed-02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)
VW-Tiguan-speed-02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Kanskje er den en liten klasse ned i forhold til de fleste bilene her. Men til 500 000 får du en fullspekka Tiguan med mye luksusutstyr på plass.

Kompakte utvendige mål, men mye fleksibilitet gjør at plassen duger for de fleste familier. Veldig mye å velge mellom, både av motor og utstyr. Med R-design-pakke blir den også ganske sprek å se på.

Les test av VW Tiguan her.