Dette er de beste sommerdekkene

Skal du ha nye dekk? Da bør du sjekke ut disse.

Goodyear efficientgrip
Goodyear efficientgrip

Solen varmer, snøen er borte, veiene tørre og feiemaskiner jobber på spreng for å fjerne de siste testene etter en lang vinter. Det er med andre ord tid for sommerdekk.

Dekkene er etter min mening bilens viktigste del. Det hjelper ikke med verken stor motor, gode bremser eller blank lakk hvis dekkene er dårlige.

Mange egenskaper

Det er disse få kvadratcentimeterene med dekkontakt mot underlaget som sørger både for fremdrift, sving og stopp. De skal i tillegg takle høy hastighet, varm asfalt, kunne drenere vann, ha lavest mulig rullemotstand, støye lite og være komfortable å kjøre på.

Det sier seg derfor selv at det er svært viktig å ha gode dekk som i varetar alle disse forskjellige egenskapene.

Vi har sett nærmere på flere av årets dekktester, her er dekkene som scorer høyt over alt.

Vinneren

Continental PremiumContakt2:

Continental-PremiumContakt2
Continental-PremiumContakt2

Continental gjør nesten rent bord - igjen. Dekket får full score på bremsing både våt og tørr asfalt, unnamanøver, og det som kalles subjektiv kjørefølelse. I tillegg kommer dekket svært godt ut på komfort, støy og vannplaning. Dekket hører absolutt ikke med blant de billigste, men har får du valuta for pengene.


Allrounderen

Nokian Hakka V:

Nokian Hakka V
Nokian Hakka V

Nokian Hakka er kanskje aller mest kjent for sine gode vinterdekk, men har de siste årene også gjort seg gjeldende helt i tetsjiktet med sine sommerdekk. Nokian får full score på bremsing på våt asfalt og kjørefølelse på vått underlag, men når ikke helt opp til Continentals testresultater på tørr asfalt, dekket er svært støysvakt, men når heller ikke helt opp til testvinneren når det gjelder komfort og vannplaning. Men alt i alt et svært bra dekk.


Regndekket

Vredestein Sportrac 3:

Vredstein Soprtrac 3
Vredstein Soprtrac 3

Dette dekket har svært godt våtmarksegenskaper og får fullscore på bremsing og unnamanøver ved våt vei, da er også den subjektive kjørefølelsen god. På vannplaning derimot er ikke egenskapene helt på topp. Det når heller ikke helt opp mot Nokian og Continental på tørr asfalt, men dekket kan vise til gode resultater når det gjelder støy og komfort.


Solskinnsdekket

Pirelli Cinturato P7:

Pirelli Cinturato P7
Pirelli Cinturato P7

I motsetning til Vredstein-dekket scorer Pirellis P7 svært godt på tørrmarkegenskapene, men ikke like bra når det er vått. Både bremsing, unnamanøver og kjørefølelse er svært bra på tørrasfalt. På våt vei er det også bra, men ikke blant de aller beste. Pirelli gjør det også svært bra når det gjelder komfort og støy.


Komfortdekket

Goodyear EfficientGrip:

Goodyear efficientgrip
Goodyear efficientgrip

Goodyear-dekket scorer fullt hus på lav rullemotstand og kommer svært godt ut når det gjelder komfort og støy. Egenskapene på både våt og tørr vei er jevne og gode, men når ikke helt opp til aller beste.


Kilde: TV2 helper deg / NAF

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: - Hvor lenge kan jeg kjøre på vinterdekkene?