vinterføre (Foto: Winfred Rothermel / Scanpix)
vinterføre (Foto: Winfred Rothermel / Scanpix)

Dette er de beste piggfrie vinterdekkene

På jakt etter nye dekk? Da skal du lese dette.

Nå er tiden inne for mange av oss: Vinterdekkene skal på og for veldig mange bileiere er det også på tide å kjøpe nye dekk.

Dermed er det sesong for dekktester og sist ut er svenske Vi Bilägare som er kjent for å ha både solide og troverdige tester.

De har kjørt grundige tester på en rekke piggfrie vinterdekk. Og her er tre dekk som skiller seg ut som de beste - og dermed også sannsynligvis er de beste dekkene du kan kjøpe akkurat nå. De tre er:

Nokian Hakkapeliitta R:

Hakka-R
Hakka-R

På snøunderlag er dette dekket en klar ener. Både det å komme i gang og bremseegenskapene er svært gode. Det samme kan man si om styreegenskapene.

Også på is bremser dekket bra, mens det å komme i gang på is ikke går fullt så bra. Egenskapene i snø og snøslaps er trygge og gode.

Dekkets eneste svakhet er bremsing på våt asfalt, mens det på tørr asfalt klarer seg godt.


Sum: 22

Konklusjon: Bra på det meste!Norman RS:

Nordman-RS
Nordman-RS

Nordman RS (produsert av Nokian) klarer seg svært bra på snø. Bremsing på is derimot er ikke dette dekkets sterkeste side. Det å komme i gang på is derimot, går litt bedre. Men is-egenskapene generelt er altså ikke de aller beste.

Egenskapene i snø og snøslaps er gode. Stabiliteten er god og dekket karer unnamanøver bra.

Både på tørr og våt asfalt har dekket svært gode egenskaper. Det gjør kanskje dette dekket til et litt urbant vinterdekk.

Sum: 20

Konklusjon: Best i byenGood-Year Ultra Grip ice+:

goodyear_ultragrip_ice_plus
goodyear_ultragrip_ice_plus


På is har dette dekket sin største styrke. Både bremsing og det å komme i gang går svært bra. I tillegg styrer det også svært bra.

Mens man på snøføre og slapseføre ikke kan si det samme. Dekket er mykt og forutsigbart, men det spinner noe lettere enn de andre i snøen ved i gangsetting, og sklir lettere ved bremsing.

Egenskapene på våt asfalt er også gode, mens det på tørr asfalt ikke er spesiellt godt.

Sum: 18

Konklusjon: Best på is