Det er store kvalitetsforskjeller på helt alminnelige familiebiler. Her er de ti som ble best i test.
Det er store kvalitetsforskjeller på helt alminnelige familiebiler. Her er de ti som ble best i test.

Dette er de beste, brukte familiebilene

Er din bil på denne topp 10-listen?

Å kjøpe ny bil er vanskeligere enn noen gang tidligere. Utvalget er enormt, bilene er teknisk avanserte og det er lett å trå feil.

Ny bil er nå en ting. De fleste har fem år garanti og gir forholdsvis forutsigbart og greit bilhold de første årene.

Men ikke alle er villige eller har muligheten til å velge ny bil, og velger en bruktbil. Det er definitivt disse kundene som løper den største risikoen.

Er du på utkikk etter brukt familiebil vil vi sterkt anbefale å ta en titt på listen nedenfor. Disse bilene er nemlig de som trolig kommer til å gi deg et noenlunde greit bilhold, selv om de er noen år gamle og ikke koster flerfoldige årslønner.

En ny undersøkelse fra det britiske forsikringsselskapet Warranty Direct gir oss svaret på hvilken av familiebilene som har minst trøbbel, samtidig som reparasjonskostnader og -tid også er parametere som har blitt vektlagt i denne undersøkelsen.

Warranty Direct samarbeider her med WhatCar, som har holdt på med forbrukerinformasjon om bilvalg og bilhold i hele 35 år. De er regnet som en av de mest pålitelige innen dette feltet. Undersøkelsen er foretatt i Storbritannia.

Les også: Topp 10: De minst pålitelige bilene

Dette er de beste bilene:
1. Subaru Legacy (2003-09)

Subaru Legacy, 2007. Illustrasjonsbilde.
Subaru Legacy, 2007. Illustrasjonsbilde.

Helt til topps i denne undersøkelsen gikk Subaru Legacy, som vant med ganske klar margin. Legacy har gjennom flere generasjoner vist seg å være driftssikker, og dette gjelder altså forrige generasjon - som kom tilbake i 2003.

Med på kjøpet hos Subaru får du firehjulstrekk, enten du vil eller ei. En helt symmetrisk drivlinje og en boksermotor med lavt tyngdepunkt sørger for både gode kjøreegenskaper og ikke minst god framkommelighet.

Lenge kunne den leveres bare med bensinmotor, men i 2008 fikk også Subaru et dieselalternativ. Her hjemme finnes den neste bare som stasjonsvogn, mens nedover i Europa og på hjemmemarkedet er sedanutgaven vanligere.

Bruktbilprisene på denne typen Subaru Legacy starter på ca. 100.000 kroner, og den er – som du skjønner – ikke noe dårlig valg!

Les mer om Subaru i vår bruktbilguide:

2. Honda Accord (2002-2008)

Honda Accord Tourer 2003
Honda Accord Tourer 2003

Honda i Norge jubler vel ikke akkurat over godt nybilsalg om dagen, men bilmerket har sin trofaste tilhengerskare, nemlig de som allerede har funnet ut at bilene har en utrolig god driftssikkerhet og en bortimot legendarisk kvalitet.

Det er slett ikke uvanlig å finne Honda-modeller i toppsjiktet på slike lister som dette. Både CR-V, HR-V og Jazz har bitt godt fra seg.

Denne gangen er det Accord som sanker heder og ære for det japanske bilmerket.

På bruktmarkedet er det ikke veldig mange Accorder å velge i, og prisene starter på rundt 120.000 kroner for en stasjonsvogn.

Denne Honda Accorden har gått 1,6 millioner kilometer:

3. Ford Mondeo (2003 – )

Ford-Mondeo
Ford-Mondeo

Ford Mondeo har vært en suksess i Norge fra dag en, og særlig siste generasjon som kom i 2007 har gjort det godt.

På denne modellen hadde man endelig også fått ryddet av veien en del “smårusk” som de tidligere modellene var belemret med. Det sikrer en hederlig tredjeplass i dette selskapet innimellom alle japsebilene.

Denne bilen – som deler plattform med Volvo V70 er i tillegg god å kjøre. Særlig har den fått mye skryt for presis og fin styring. At den er en av de aller største stasjonsvognene i dette segmentet trekker heller ikke ned.

Av Ford Mondeo er det mange brukte til salgs. Til tross for at denne er en del nyere enn både Legacy og Accord, så starter prisene på omtrent det samme. Ca. 120.000 kroner.

Ny Mondeo er rett rundt hjørnet, les mer her:

Dette er resten av topp 10-listen:Plass: Bilmerke: Modell: Årsmodell:
4. Nissan Primera 2002–2006
5. Mercedes-Benz B-klasse 2005–2011
6. Volvo V40 1996–2004
7. Mitsubishi Carisma 1995–2005
8. Seat Toledo 1999–2005
9. Toyota Avensis 2003–2009
10. Peugeot 406 1996–2004


Les også: Disse bileierne er minst fornøyd med forhandleren sin: