Mekaniker (Foto: Scanpix / Umit Bektas)
Mekaniker (Foto: Scanpix / Umit Bektas)

Dette er de aller verste bruktbilene

Denne lista ønsker ingen bilfabrikanter å havne på: De 35 verste bruktbilene.

"Mye verre enn gjennomsnittet - i flere år".

Det er hva som skal til for å havne på verstinglista til den amerikanske forbrukerorganisasjonen ConsumerReports.

Med utgangspunkt i statistikk på solide 1,4 millioner biler, har de kommet fram til en liste på de 35 bilene som skiller seg aller mest ut i negativ retning. Her er det garantert ingen bilprodusenter som ønsker å være!

Alle bilene er av årsmodell mellom 1999 og 2008

Bruktbiler fra helvete? Jo, de finnes:

Mye amerikansk:

21 av 35 – altså nesten to tredjedeler av bilene på denne lista kommer fra "bilens hjemland", USA. Mens bare en av bilene er fra Japan.

Bare det i seg selv skulle vel være forklaring nok på hvorfor amerikanerne ”svikter” sine egne merker og velger japansk. Eller rettere sagt - så er det kanskje de amerikanske bilene som svikter sitt folk og ikke omvendt.

Mye VW

- Dette er kanskje ikke så overraskende, men det er må være trist lesning for amerikansk bilindustri. Det var i sannhet mye som gikk galt for dem på 2000-tallet - også kvaliteten på bilene, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

Jo da, Både Audi og VW er også godt representert på denne lista. VW er ”inne” med hele fem modeller, mens Audi har to.

- Audi og VW hadde til dels store kvalitetsproblemer rundt årtusen-skiftet, og det er nok i stor grad ”grums” fra denne perioden som henger igjen og gjør at de kommer såpass dårlig ut sier Skogstad .

Firehjulstrekkerne med flest feil - klikk her for å se lista

Forskjellige motorer:

Avslutningsvis gjør vi oppmerksom at amerikanske kunder ofte velger annen motorisering i sine biler enn hva Ola og Kari Nordmann gjør.

Tabellen kan derfor i enkelte tilfeller ikke direkte kan overføres til ”norsk”, men mer bør brukes som en generell pekepinn.

Et eksempel er BMW X5, som i USA nesten bare leveres med V8-bensinmotor, mens den i Norge stort sett er å finne med dieselmotor under panseret.

Sjekk bruktbilene i vår store bruktbilguide her:

Se tabellen:

Faksemile fra ConsumerReports.org
Faksemile fra ConsumerReports.org

Klikk her for mer informasjon fra ConsumerReports: