Hondas luksusmerke Acura gjør det skarpt i kvalitetsundersøkelser.
Hondas luksusmerke Acura gjør det skarpt i kvalitetsundersøkelser.

Dette er de aller beste bilmerkene

På biljakt? Disse knuser konkurrentene i ny undersøkelse.

Som vi skrev forrige uke har den amerikanske forbrukergiganten Consumer Reports akkurat publisert en ny, stor undersøkelse.

Her titter de inn i glasskula, men driver ikke bare med gjetning. Denne undersøkelsen baserer seg nemlig på forbrukererfaringer, trender og tendenser.

På den måten kommer Consumer Reports fram til en liste over hvor mye feil og problemer de mener man kan forvente seg på neste års modeller av de forskjellige bilmerkene.

Viktig pekepinn

Og under finner du listen over hva de mener er de beste - rent teknisk sett - bilkjøpene neste år.

Norsk og amerikansk brukermønster er forskjellig. Der borte brukes blant annet dieselmotorer kun i lastebiler og tog. Men det er absolutt verdt å studere denne listen om du vurerer å kjøpe deg ny bil i nær framtid.

Den kan gi en svært viktig pekepinn om kvaliteten. Basert både på historisk materiale, men også basert på trender og forventninger.

Ikke overraskende finnes det mye japansk på toppen av denne listen.

Hva som finnes på bunnen av listen ser du her:

Ikke hel-svart for Tyskland

Det overrasket oss at de tyske "premium-kameratene" BMW, Audi og Mercedes hadde en negativ trend og var med på bunn-lista.

Men helt svart er det allikevel ikke for tyske premiumbiler. Porsche har klatret opp hele seks plasser fra i fjor - og ender i år på andreplass. Kun slått av Toyota-kloningen Scion. Som også var vinneren i 2010.

Mye japansk på topp

Videre nedover på lista er det altså mye japansk - og små endringer fra tidligere år. Det som kanskje er verdt å merke seg er at Toyota har falt ned tre plasser på lista. Fra tredje til sjetteplass. Det er nærliggende å tro at dette har noe med sommerens gasspedal-turbulens å gjøre.

Volvo overrasker positivt på en åttendeplass. Og banker dermed både VW (16. plass), Mercedes (22. plass), BMW (23. plass) og Audi (26. plass og nest nederst...) ganske grundig.

Les også: Dette er det mest solgte luksusmerket i USA

Beste amerikaner på 10. plass

Også de japanske premium-merkene sliter med å holde plassene på lista. Både Lexus og Infiniti (premium-merket til Nissan) faller noe ned og ligger på henholdsvis niende- og femteplass. Unntaket er Acura (premium-merket til Honda) som klatrer to plasser opp til tredjeplassen.

Beste amerikanske bil - Ford - finner vi nede på en tiendeplass, det er to plasser opp for forrige år.

Sjekk ut: Vår store nybil-guide her:


Topp 10: Beste ny-bilkjøp i 2011


Plassering

Bilmerke

Opp / ned:

1.

Scion

Uendret

2.

Porsche

Opp 6. plasser

3.

Acura

Opp 2. plasser

4.

Honda

Ned 2. plasser

5.

Infiniti

Ned 1. plass

6.

Toyota

Ned 3. plasser

7.

Subaru

Opp 2. plasser

8.

Volvo

Opp 6. plasser

9.

Lexus

Ned 3. plasser

10.

Ford

Opp 2. plasserHar du noen meninger om denne listen - enig / uenig - skriv inn i kommentarfeltet: