Dette er de 10 bilmerkene med flest feil

Snart på tide med "ny" bruktbil? Da bør du sjekke denne listen.

Feil dieselkvalitet på vinteren kan gi store problemer. Setter du fra deg bilen med sommerdiesel på tanken og det blir mange kuldegrader, må du regne med trøbbel.. Illustrasjonsfoto. (Foto: rac.co.uk.)
Feil dieselkvalitet på vinteren kan gi store problemer. Setter du fra deg bilen med sommerdiesel på tanken og det blir mange kuldegrader, må du regne med trøbbel.. Illustrasjonsfoto. (Foto: rac.co.uk.)

De fleste av oss ønsker seg et enkelt og forutsigbart bilhold som ikke tømmer lommeboka i tide og utide – og en bil som ikke til stadighet står på verksted med nye feil.

Det er derfor slett ikke likegyldig hvilket bilmerke man velger - særlig når man skal kjøpe brukt. Myten om at alle biler er gode, er ikke vanntett – dessverre.

Gang på gang ser man at det finnes store kvalitetsforskjeller. Det er heller ikke nødvendigvis slik at dyre biler er de beste.

De 10 dårligste

Den engelske forsikringsgiganten Warranty Direct oppdaterer hele tiden det de kaller sin Reliability index – fritt oversatt til norsk noe sånt som "pålitelighetsindeks".

I tabellen under finner du de 10 bilmerkene som kommer dårligst ut.

Mange parametere

Den bygger rett og slett på statistikk over feil som dette forsikringsselskapet har måttet erstatte, men også andre parametere ligger til grunn for utarbeidelsen. Slik som: Antall feil som oppstår, reparasjonskostnader, ståtiden på verksted ved reparasjon og gjennomsnittlig kjørelengde.

Altså ganske mange og ikke minst interessante momenter – som i aller høyeste grad er relevante for oss bileiere.

Det må være minst 50 innrapporterte tilfeller av feil at for bilmerket skal komme med i statistikken.

Del med Facebook-venne dine

Dette er verdens dårligste bil:


Dette er de 10 dårligste bilmerkene:
Tabell-WD-02 (Foto: Faksimile fra Warranty direct)
Tabell-WD-02 (Foto: Faksimile fra Warranty direct)

Les også: Dette er de 10 mest pålitelige bilene

Dette er risikomerker

Brooms bilekspert Benny Christensen har denne kommentaren:

– Dette er statistikk på utbetalinger Warranty Direct har hatt til kunder som har tegnet tilleggsforsikring på sine biler. Her finner vi altså det vi kan kalle ”risikomerker”. Det er biler som ofte har høy feilfrekvens eller er kostbare å reparere – eller begge deler på en gang.

Honda, Lexus og Subaru er eksempler på det jeg kaller lavrisikobiler – mens de typiske høyrisikobilene – ja, de ser du på denne listen.

Overraskelser?

– Noen store overraskelser for deg her?

– Nei, egentlig ikke. Dette er nok primært for brukte biler der nybilgarantien har utløpt. Vi snakker altså noen år gamle biler i denne statistikken.

– Saab har gjengangerfeil med registeret på eldre biler, og det er nok grunnen til at de er inne. Alfa Romeo 156/159 er kule biler men er dessverre ikke helt feilfrie. Bærebruer, tannstang og turboproblemer er gjengangere.

– Hva med Porsche – de finnes jo ofte på toppen kvalitetsstatistikker også?

– Ja – det er riktig, men når det først går galt er det ofte såpass dyrt at det gjør skikkelig vondt i lommeboka, samtidig som det krever en del ståtid på verkstedet. Tidlige 911–996 hadde motorproblemer og eldre Boxster er heller ikke verdens beste biler ...

Det er absolutt en god idé å ta en titt på slike statistikker hvis man er på bruktbiljakt og vil ha et bilhold uten for mange problemer og utgifter. Her får du gode hint om hva du bør styre unna, avslutter Benny.

Del med Facebook-vennene dine

Er du på utkikk etter brukt SUV? Sjekk ut hvilke 10 som er best i linken under:

Dette er SUV-ene med minst feil og problemer:

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: