Dette er biltyvenes favoritt

Mest stjålet i USA – for fjerde år på rad.

Amerikanere som eier denne bilen har god grunn til å passe ekstra godt på den   dette er nemlig biltyvenes store favoritt.
Amerikanere som eier denne bilen har god grunn til å passe ekstra godt på den dette er nemlig biltyvenes store favoritt.

Det er blitt stadig vanskeligere å stjele nye biler. Det gjør at driftige biltyver heller konsentrerer seg om litt eldre biler – som ofte er langt enklere å stikke av med.

I USA lages det hvert år statistikker på hvilke biler som stjeles mest, og de fire siste årene har en bestemt bilmodell toppet – hvert år.

Det dreier seg om 1994-modellen av Honda Accord. I følge en rykende fersk rapport fra National Insurance Crime Bureau ble så mange som 7596 Accorder fra 1994 rapportert stjålet i USA i fjor.

Enkle å stjele

På andre plass kommer for øvrig en annen Honda-modell, nemlig 1998-utgaven av Civic.

Årsaken til at Honda er så sterkt representert her er naturligvis at bilene er enkle å stjele – men også at de solgte i stort antall da de var nybiler. Dermed har biltyvene mye å velge mellom.

Denne Accorden er mye nyere – og vår egen Jan Erik elsker den:

Skrujern eller ispinne?

1994-modellen av Honda Accord har ingen form for startsperre – og de som har eid en gammel Honda vet at det etter hvert som låsene ble slitt, var mulig å åpne dem med alt fra et skrujern til en ispinne. Dermed er det heller ikke veldig vanskelig å stikke av med bilen.

Accorden har også relativt dyre deler. Mange skal derfor ha blitt stjålet for å bli slaktet og solgt i deler.

2006-modell ...

Fords F-serie pickuper havner for øvrig på tredjeplass. Fem av bilene på topp 10-listen er amerikanske. De øvrige er japanske.

Det er også verdt å merke seg at de aller fleste bilene er gamle, med unntak av Ford-pickupen. Her er 2006-modellen bilen som stjeles mest, da er det nærliggende å tenke at tyverisikring ikke var det Ford hadde mest fokus på rundt denne modellen ...

SE OGSÅ: Dette kaller vi en kreativ biltyv

Her er topp 10 fra USA:1. 1994 Honda Accord

2. 1998 Honda Civic

3. 2006 Ford Pickup

4. 1991 Toyota Camry

5. 2000 Dodge Caravan

6. 1994 Acura Integra

7. 1999 Chevrolet Pickup

8. 2004 Dodge Pickup

9. 2002 Ford Explorer

10. 1994 Nissan SentraKlikk her for å lese om bilene som stjeles mest i Norge